Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde yapılan hizmet ve yatırımlarla ilgili AK Parti Şahinbey ilçe ve mahalle temsilcilerine slayt eşliğinde bilgiler verdi.
AK Parti Şahinbey İlçe binasında yapılan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile İlçe Başkanı Osman Toprak'ın da katıldığı mahalle temsilcileri toplantısında Başkan Tahmazoğlu, ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla mahalle temsilcilerinin takdirini topladı. Yüzde 80'i çarpık yapılaşmanın olduğu ve nüfusu 800 binlere ulaşan ilçe genelinde her bölgeye eşit hizmet sunmak adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi:
"Göreve geldiğimiz günden bu yana insan merkezli hizmet odaklı bir çalışma sergiledik. Türkiye'ye örnek gösterilen birçok projemizi hayata geçirdik. İlk hedefimiz çarpık yapılaşma ile mücadele oldu. Bunun için dört bölgede kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. 198 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Çok zor ve riskli olan bu çalışmamızda bin 811 evi kamulaştırdık, bin 600 evin yıkımını gerçekleştirdik. Bu çalışmamızla Türkiye'ye örnek gösterildik. Vatandaşlarımıza modern yaşam alanları oluşturmak için 5 bin konut için çalışıyoruz. Bu noktada 596 konutu tamamladık. 4 bin 132 konutun inşasına devam ediyoruz ve yeni konut projelerimizi hazırlıyoruz. Amacımız vatandaşımızı ucuz fiyata modern konutlara taşımaktır. Yeşil alan sıkıntısı yaşanan ilçemizde toplamda 344 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Spora büyük önem verdik. Her yaşta insanımız spor yapsın diye parklarımıza kondisyon aletleri koyduk. Parklarımıza ve okul bahçelerine 69 adet halı saha ve basketbol sahası yaparak ücretsiz olarak hizmete sunduk. 7 milyon metrekare alanda yapılacak olan Yeşilvadi Projemiz kapsamında 1 milyon 700 bin metrekare alana Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz. Bu alanımızda 150 bin kişinin yaşaması öngörülen bu alanda 35 bin konut yapılması planlanıyor. Ayrıca şehir trafiğini rahatlatmak adına havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak olan 50 metreli 12 kilometre uzunluğundaki yolumuzun çalışmasına başladık. Güneykent'te 180 bin metrekare alanda mesire alan çalışması yapıyoruz. 565 bin metrekare alana sahip Gafur Baba Ormanını ağaçlandırdık. 170 bin adet ağaç diktik. 2 milyon 750 bin metrekare asfalt kaplama ve 1 milyon 622 bin metrekare kilit taşı çalışması yaptık. Tarihi dokunun yüzde 95'i ilçemiz sınırları içinde bulunmaktadır. Bu nedenle tarihi dokuyu korumak ve gün yüzüne çıkartmak için önemli çalışmalar yaptık. Sokak Sağlıklaştırma Projemiz devam ediyor. Bostancı ve Gümrük Hanı restore ederek halkımızın hizmetine sunduk. 11 olan sosyal tesis sayımızı 50'ye çıkardık. 12 sosyal tesisimizin inşaatı devam ediyor. 66 bin 964 kursiyerimiz tesislerimizde eğitim aldı. Şu anda 30 branşta 26 bin 707 kursiyerimiz eğitim alıyor. 14 bin 944 öğrencimiz ücretsiz olarak SBS, LYS ve YGS eğitimi alıyor. Eğitime destek olduk. 3 okul birden yapıyoruz. Birinci okulumuz Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulumuz eğitim öğretime başladı. İkinci okulumuzun temelini attık. Şefkat mağazamız aracılığıyla 41 bin 979 aileye yardım yapıldı. Sosyal marketimizde 2 bin 60 aile şefkat kartla alışverişlerini yapmaktadır. Akkent Spor Köyü, Şahinbey Sanayi Sitesi, hanımlar yüzme, spor ve kültür merkezi inşaatımız devam etmektedir."
Başkan Tahmazoğlu tarafından Şahinbey Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaların anlatıldığı sunum sonunda konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise, "Başbakanımızın başkanlığında partimizin iktidara gelmesiyle Türkiye'nin sıkıntıları son buldu. Çünkü Türkiye'ye siyasi istikrar geldi. Ardından ekonomik istikrar geldi. Bununla birlikte bunun halka yansımaları görüldü. AK Parti iktidarı öncesi işçisinin maaşını ödeyemeyen en zaruri ihtiyaçları bile yapamayan belediyeler yerine, bakın görün AK Partili belediyelerimiz neler yapıyor. Bunlara en güzel örnek gördüğünüz gibi Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, her alanda çok güzel hizmetlere imza atmış, atmaya devam ediyor. Doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşımızın ruhuna dokunan hizmetler yapıyor. Kendisini ve ekibini bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bizler teşkilat olarak birlik ve beraberliğimizi bozmadan daha ileriye gitmek için çalışmalıyız" diye konuştu.
Yapılan çalışmalardan dolayı teşkilat adına Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür eden AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak da, "Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri saymakla bitiremiyoruz. Başkanımız yapmış olduğu hizmetlerle Şahinbey'in çehresini değiştirdi. Yaptığı ve yapacağı yeni hizmetlerden dolayı kendisini ve ekibini kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Sunum sonunda Tahmazoğlu, Şahinbeyli mahalle temsilcilerinin sorularını cevapladı.
(MDC-SO-Y)

12.01.2013 11:56:13 TSI

Editör: Wan Haber