Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) tarafından düzenlenen, 11. Yüksek İstişare Kurulu'nun "Kentsel Dönüşüm" konulu toplantısına katılarak, Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve GAGEV Yüksek İstişare Kurulu Koordinatörü Necati Binici'nin başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi. Tahmazoğlu, yapılan kentsel dönüşümle yeşil alan, eğitim alanları, sosyal donatı alanları, yol ve modern konut ihtiyacını birlikte çözüme kavuşturduklarını kaydetti.
Kentsel dönüşüm çalışmasının çok zor ve riskli bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Tahmazoğlu, "Yüzde 80'i çarpık yapılaşma ve hızlı bir nüfus artışı olan Şahinbey'de dört farklı bölgede kentsel dönüşüm başlatıp, ekonomik konutlar üreterek ve yeni imar planları yaparak çarpık yapılaşmaya dur dedik. Kentsel dönüşümle 116 bin metrekare alanda bin 811 evi kamulaştırdık. 596 adet konutu tamamladık. 4 bin 132 konutun yapımına start verdik. 2 bin hektar alanı imara açtık. 2009'dan bu yana 198 milyon TL kamulaştırma yaptık. Kentsel dönüşüm noktasında yaptığımız bu çalışmalar Türkiye'ye örnek gösterildi. Gaziantep'in gelişimi noktasında sadece kentsel dönüşüm yapmıyoruz; bununla birlikte tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Tarihi Gümrük Hanı restore ederek, el sanatları ile yaşayan müze olarak hizmete sunduk. Yine yok olma noktasına gelen Bostancı Mektebini restore ederek, kültür evi olarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Şıh Camii'nin Şehitler Caddesi'ne bakan tarafında 22 evin kamulaştırmasını yaparak hem tarihi camimizin etrafını açtık hem de meydan yaptık. Yine aynı bölgede sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan Gaziantep Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız Gaziantepimizi daha iyi noktalara taşımak ve her alanda başarı sağlamasına katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı.
(MDC-SO-Y)

08.01.2013 14:35:54 TSI

Editör: Wan Haber