Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sosyal medya takipçileriyle buluştu.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Aile Çay Bahçesi'nde sosyal medya takipçileriyle bir araya geldi. Facebook ve Twitter de yapılan yorumları ve eleştirileri her sabah 1 saat kadar okuduğunu belirten Başkan Şükrü Sözen, yorumları ve değerlendirmeleri, yazılı olarak çıktısını alıp ilgili birimlere gönderdiğini söyledi. Sosyal medyada olumlu eleştirilerin yanısıra bir çok olumsuz eleştirinin de olduğunu belirten Başkan Sözen, "Sizlerin gözlemlerinizi her gün Sosyal medyada okuyor ve inceliyorum. Ben hiç bir insana ve kurumun mükemmel olduğuna inanmıyorum. Bazen bizim çok iyi niyetli olarak yaptığımız uygulamalar sorun oluşabiliyor. Sizler bunları bize bildiriyorsunuz" dedi. Kendisinin Manavgat'ta bazı eksiklikler bulunduğu için belediye başkanlığına aday olduğunu belirten Başkan Sözen, "Gördüğümüz bu eksiklikler tamamlamaya çalışıyoruz. Ben şuna inanıyorum, biz ne kadar Manavgat daha iyi olması için samimi bir şekilde çalışıyorsak, sizlerde eleştirilerinizle samimi bir şekilde kentimiz için daha iyi olmasını istiyorsunuz" dedi.
Bugüne kadar takipçilerinin sosyal medyada sanal bir şekilde yaptığı olumlu yada olumsuz eleştirileri dinlemeye hazır olduklarını kaydeden Başkan Sözen, "Bugün buraya hiç bir hazırlık yapmadan geldik. Ne ben nede birim müdürlerimiz hazırlık yaptı. Sizler anlatacaksınız, bizlerde ne yaptığımızı ve ne yapmak istediğimizi size anlatacağız" diye konuştu.
TOKİ'NİN UZMANLARI 3 SENEDİR GELMEDİ
Toplantıda söz alan katılımcılardan biri kendisinin ve eşinin turizmde çalıştığını kış aylarında işsiz kaldıklarını hatırlatarak, "Devlet bize herhangi bir yardımda bulunmuyor. Kış aylarında bizim en büyük sorunumuz kira. Bunun için kira öder gibi ucuz maliyetli toplu konut alanları yapılamaz mı? Bunu TOKİ bir çok yerde yapıyor" dedi. Başkan Sözen'de göreve geldiklerinde daha önceden belediyenin garantisi altında yapılan Salkımevler Toplu konut alanlarında bir çok sıkıntıların yapıldığını anımsatarak; "Bu sıkıntıları bildiğimizi için bunu TOKİ'yle örüştüm. Göreve başladığımızın 6'ncı ayıydı. TOKİ'ye ırmak kenarındaki Pazarcı bölgesinde bulunan konutlar ve binalar çok eski hemen hepsi deniz kumuyla yapılmış. Bu bölgeyi Atatürk caddesi'nde kadar yeniden yapılmasını önerdim. Bana 'ekiplerimiz gelsin, incelemeyi yapsın rapor hazırlasınlar. Sonrasında rapora göre çalışma yaparız' denildi. Hala bekliyoruz. Gelen giden olmadı" dedi.
Manavgat'ta arsa üretiminde çok ciddi sıkıntı olduğunu belirten Başkan Sözen "Bundan dolayı hem de arsaların fiyatları hem de kiralar yükseliyor" dedi. Başkan Sözen, seçime 1 yıldan biraz fazla zaman kaldığını, bunun için böyle bir projenin yetişmeyeceğini ifade ederek, "Ama bu soruna gelecek dönemde kim başkan olursa mutlaka eğilmeli. Ben başkan olursam çok ciddi çalışma yapacağım" diye konuştu
(AK-SÇ-Y)

22.12.2012 17:32:12 TSI

Editör: Wan Haber