Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu, Üzümcüler-İsa Artunç İlköğretim Okulu ve 23 Nisan İlköğretim Okulu'nu, ziyaret ederek, okul idarecileri, öğretmenleri ve diğer eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi.
Ziyaretlerde konuşan Sofuoğlu, Şube olarak tüm yönetici, temsilci ve üyelerinin özverili çalışmalarıyla il genelinde yetkili sendika olduklarını dile getirerek, yetkinin kendilerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını ifade ederek, bundan sonra da görev ve sorumluluklarının bilinci ile başta üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve yaşadıkları sorunların çözülmesi olmak üzere ülkemizin daha özgür, daha yaşanabilir olması için var güçleri ile çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.
Eğitim kurumlarına bütçe verilmemesi nedeniyle yaşanan sorunların her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çeken Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Bakanlık, herhangi bir bütçe vermediği okullara bol bol araziden kopuk talimatlar veriyor. En son, sınıf annelerinin okul aile birliklerine yardımcı olmaması talimatı, bağış genelgesi ile suni teneffüse giren bütçesiz okulları adeta nefes alamaz hale getirdi. Yardımcı hizmetli, güvenlikçi gibi yeterli sayıda personelin olmadığı okullarda, günlük rutin giderlere bile kaynak bulunamamaktadır. Okullar, okul aile birlikleri marifetiyle toplanmaya çalışılan bağışlarla, okul yönetimlerinin utanma pazarı yapmak zorunda kaldıkları tahsildarlıkla ayakta tutulmakta ve SGK primleri dahil her türlü gideri okulca karşılanan ücretli yardımcı personel takviyesi ile hizmet vermeye çalışmaktadır. Devletin hiçbir kurumunda, bütçe verilmeyip yöneticilere 'başınızın çaresine bakın' denilmemektedir. Bu, sadece ve sadece eğitime özgü bir durumdur. Okul yöneticisi olmak adeta belayı satın almak demektir. Bu duruma, ya bütçe verilerek ya da saçmalıklara bir son verilerek dur denilmelidir. Bugün eğer birine beddua edecekseniz, 'Allah okul yöneticisi yapsın' deyin yeter."
Ziyaret ettikleri okullardaki sorunlar ve çözüm önerilerinin de ele alındığı ziyarette, eğitim camiasının sorunlarının çözümünün eğitimdeki başarıya sağlayacağı katkı vurgulandı.

TURİZM MESLEK LİSESİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ
Eğitim Bir-Sen Manisa Şebe Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 2. dönemde eğitime başlayacak olan Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesini de ziyaret etti. Ziyarette Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz, müdür yardımcıları ve okulun rehber öğretmeni hazır bulundular.
Anemon Otelleri zinciri sahibi İsmail Akçura'nın yaptırdığı Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 11 Şubat'ta eğitim öğretime başlayacak. İsmail Akçura'nın yaklaşık 10 milyon TL'ye Uncubozköy Mahallesi'nde yaptırmış olduğu okulda incelemelerde bulunan Sofuoğlu, "Biz Özellikle Bu okulun gerek fiziki donanımı açısından gerekse Manisa'da bir simge olması açısından çok önemli buluyoruz. Bu okulda okuyan öğrencilerin mesleğe yönelik yüzde 100' ünün istihdam garantisinde olması ise bir ayrıcalıktır. Bu okul ülkenin ve Manisa'nın eğitim öğretimine büyük katkı sağlayacaktır. Okul gerçekten çok güzel. Gerek coğrafi anlamda gerekse fiziki alt yapısı ve modern bir şekilde eğitim araçlarıyla donatılması öğrenciler için büyük avantajdır. Eğitim sendikaları hep eleştirici konumda gibi algılanmıştır. Aslında bizler eğitimin paydaşları olarak hem okulların eğitime kazanılmasında hem burada çalışan idareci ve personellerin moral motivasyonunun arttırılmasında çok büyük katkı sağlamaktayız. Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm lisesinin Manisa Adına çok büyük bir katma değer olduğu görülmektedir. Bu okulun açılmasında en büyük payı olan İsmail Akçura'ya camiamız adına teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bu okulun yerleşmesi eğitim öğretime hazırlanması, okulun eksiklerinin giderilmesi, eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için büyük fedakarlıklarla hizmet veren okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenleri ve diğer çalışan personellere teşekkür ediyoruz. Bu okulun açılmasında katkısı olan Milli Eğitim Müdürü ve sayın valimize Eğitim Bir Sen olarak teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.
Okulun Manisa'nın eğitim ve öğretimine büyük hizmet vereceğini söyleyen Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz ise, "Bu okul Manisa'nın en büyük okullarından biridir. 8 bin 500 metrekare kapalı alanı vardır. Yatılı pansiyonu ve yemekhanesiyle modern bir şekilde hayırseverimiz ve devlet tarafından dizayn edilmiştir. Okulumuz eğitim öğretime hazırdır. Okulumuzun hiçbir eksiği olmadan 2. dönemde, 11 Şubatta eğitim öğretime başlayacak. Okul'un içinde 250 kişilik yemekhane, 135 kişilik yatakhane bulunmaktadır. Yemekhanede ve diğer yerlerde arıtma suyu tesisatı yapıldı. Öğrenci pansiyonlarının odalarında 24 saat sıcak su olduğu gibi, odalar adeta beş yıldızlı otelin odaları gibi dizayn edilmiştir. Türkiye'de eşi benzeri olmayan modern bir şekilde hazırlanmıştır. Bu okul Manisa'ya çok büyük bir avantaj getirecek. Bizim okulumuz yaklaşık 500 kişilik bir okul, İnşallah 2. dönemde 200 öğrenci ile eğitim öğretime başlayacağız. Diğer yıl ise bütün öğrencilerimizin bu okulda öğrenim görmelerini sağlayacağız. Eğitim BirSen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuğluna da yapmış oldukları bu ziyaret için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(AY-YB-ERG-Y)

23.01.2013 16:49:04 TSI

Editör: Wan Haber