Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Beydağ ve Kiraz'a yaptığı geziyi değerlendirerek, Beydağ adına Büyükşehir sürecinden umutlu olduklarını ifade etti. Muhtarların da Kocaoğlu'nun açıklamalarından memnun olduğunu söyleyen Şentürk, "Umudumuz Büyükşehir" dedi.
Bütünşehir yasası sonrası köylerin mahalleye dönüşmesiyle hem Beydağ Belediyesi, hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet alacağını hatırlatan Şentürk, "Başkanımız Aziz Kocaoğlu, dürüst, duyarlı ve verdiği sözün arkasında duran bir insan. Beydağ'da da mantık çerçevesinde muhtarlarımızın isteklerini dinledi ve bunlara göre açıklamalar yaptı.
Büyükşehir yasası içerisinde çeşitli sıkıntıları barındırsa da genel hatlarıyla Beydağ için olumlu sonuçlar getirebilir. Beydağımızın bazı sorunları Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle aşılabilir" diye konuştu.
Kocaoğlu'nun Beydağ'ın en ücra köşedeki köyüne bile hizmet götürme sözü verdiğini aktaran Şentürk, "Biz Beydağ Belediyesi olarak yasa resmileştiğinden beri muhtarlarımızla temas halindeyiz. Onların dertlerini, köylerimizdeki halkımızın isteklerini dinliyoruz. Sayın Başkanımızın katıldığı toplantıda şimdiye dek paylaştıklarımızı Büyükşehir'e duyurma şansı bulduk.
Örneğin arıtma tesisleri gibi Beydağ Belediyesi'nin çok zorlanacağı konularda Büyükşehir'in büyük yararları olacak. Arıtma başta olmak üzere Büyükşehir'in yasaların izin verdiği ölçüde desteğiyle aşılabilecek büyük sorunların çözülmesiyle Beydağ'ın da geleceğe daha umutlu bakacağını düşünüyorum. Bu açıdan umudumuz Büyükşehir'dir" ifadelerini kullandı.
(AG-ERG-Y)

16.01.2013 13:45:52 TSI

Editör: Wan Haber