Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, mahalle muhtarları ve basın mensupları ile ilçe sorunlarını görüştü.
GDZ Gediz Otel'de mahalle muhtarları ve gazetecilerle bir kahvaltı yapan Belediye Başkanı Saraoğlu, 2013 yılı belediye bütçesi, 3.etap TOKİ konutları ve ilçede yapılacak olan yeni okul hakkında açıklamalarda bulundu.
2013 yılı belediye bütçe hedefini 25 milyon lira olarak açıklayan Başkan Saraoğlu, belediyenin her yıl planlı çalışmalar yaparak bütçede açık vermeden hedefleri yakaladığını ve geleceği planlayan sayılı belediyeler arasında yerini koruduğunu söyledi.
Son iki yıldan buyana hedefledikleri bütçelerin fazla vermeye başladığını ileri süren Saraoğlu, şöyle konuştu; "Bütçemiz artık fazla vermeye başladı. 2012 yılını 595 bin 219 TL. bütçe fazlası ile tamamladık. 2011 yılında 12 milyon TL. bütçe hedeflenmiş ve bu rakam sağlanarak 12 milyon 212 bin 380 TL. bütçe gerçekleştirilmiştir. 2011 yılında gerçekleştirilen bütçenin nüfusumuza oranı yapıldığında ilçemizde kişi başına 607 bin 180 TL. harcanmıştır. 2012 yılında ise bu rakam daha da artarak büyümüş ve yatırımlar daha fazla gerçekleştirilmiştir. 2012 yılında 16 milyon 472 bin 338 TL. bütçe gerçekleştirilmiştir. Bu rakamlar Gediz Belediyesi'nin yoğun olarak hizmet verdiğinin göstergesidir. Bizim gururumuzdur; bizim karnemizdir. 2012 yılı gerçekleşen bütçemizin nüfusumuza oranı alındığında ise yıl içerisinde kişi başına 818 bin 780 TL. harcama yapılmıştır.
Ayrıca önceki dönemlerle karşılaştırma yaparsak, Gediz Belediyesi bizim devraldığımız 2004 yılı öncesi 5 yıllık ortalama bütçesini 2.5 milyon TL. gerçekleştiriyordu. Bu rakam şimdi 16.5 milyon TL.'ye çıkarılmıştır. Bu Gediz'e daha önemli ve büyük hizmetler yapıldığının bir göstergesidir. Aynı zamanda belediye bütçesini 6.5 kat artırdığımızı gururla ifade ediyorum" dedi.
İlçede yapılacak olan 3. Etap TOKİ konutları hakkında da bilgi veren Başkan Saraoğlu şöyle devam etti. "İlçemizde yapılması planlanan 3. Etap TOKİ konutları için ihale tarihi belirlenmiş olup 13 Şubat 2013 tarihinde yapılacaktır. Ayrıca, bu konutların yapılacağı alan yanında Gediz'in yeni bir okula daha kavuşacak olması bizleri sevindirmektedir. 16 derslikli modern bir okul binası yapılması amacıyla ihale düzenlenmiş ve yüklenici firma ile sözleşme imzalanma aşamasına gelinmiştir.
Diğer taraftan Murat Dağı, Termal Turizm Merkezi olması yanında kayak merkezi olarak ta adını duyuracaktır. Bu konudaki çalışmalarda epeyce yol alınmıştır. Ümit ediyorum önümüzdeki birkaç yıl içerisinde burada kayak yapılmaya başlanacaktır.
Ilıca Kaplıcası'nda ise modern bir proje hazırlama aşamasındayız. Kısa sürede projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gediz büyümesini çok yönlü olarak sürdürmektedir" dedi.
(MA-EFE)

23.01.2013 12:44:27 TSI

Editör: Wan Haber