Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Türk basınının tarih boyunca her dönemde vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olduğunu ifade ederek, "Kamuoyunun haberdar edilmesi görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir" dedi.
10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü yaptığı yazılı açıklama ile kutlayan Başkan Salt, "Basın, gücünü halktan alarak, toplumu doğru bilgilendirerek aydınlatan, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir şekilde sunan, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi kutsal ve anlamlı görevleri vardır" ifadelerini kullandı.
Türk basınının tarih boyunca her dönemde vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olduğunu kaydeden Salt, "Kamuoyunun haberdar edilmesi görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Siyaset, halk ve medya üçgeninde, basında yer alan tüm arkadaşlarımızın, basınımızın toplam kalitesinin artırılmasında sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini umuyor ve bekliyoruz. Kamuoyunu bilgilendirme, aydınlatma gibi onurlu bir görevi yerine getiren tüm medya çalışanlarının, daha iyi koşullarda görev yapabilmeleri için, AK Parti iktidarı üstüne düşen görevi yerine getirmiştir, bundan böyle de aynı hassasiyetini sürdürecektir. Bu düşüncelerle, büyük fedakarlık ve özveri ile çalışan siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutlar, başarılarınızın devamını dilerim" ifadelerine yer verdi.
(KRY-Y)

09.01.2013 14:36:38 TSI

Editör: Wan Haber