Başkan Özgökçe, yayımladığı mesajında, Nevruz’un birlik ve kardeşliği pekiştiren, rızkın, bereketin ve canlılığın yeniden hayat buluşmasının sembolü olduğunu vurguladı.

Toplumların yaşayışlarını ve hayata bakışlarını temsil eden bu bayramın kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere kadar yaşatılan önemli kültürel değerlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, “Nevruz, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, insanların hayat tecrübelerinin, yaşam tarzlarının ve kültürel değerlerinin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlayan değerler bütününün bir parçasıdır. Soğuk kış aylarının ardından karın ve soğuk havaların yavaş yavaş veda ettiği, toprağın canlandığı cennet Anadolu dağlarında, baharın müjdecisi olan Nevruz çiçekleri açtı. Her yıl mart ayının ortalarında karların erimesiyle dağların yamaçlarında yüzünü gösteren Nevruz çiçekleri, baharın müjdecileri olduğu gibi kardeşliğin ve barışın da müjdecisidir. Nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla Allah’ın rahmet hazinesinde sonsuz nimetlerinin, hayatın, sevginin bahşedileceğini haber vermektedir. Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli etkinlikler yaparak hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor, hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. ‘Allah sizi yarattı ve rızıklandırdı’ ayetti celilede Rabbimizin buyurduğu gibi bizleri yarattı ve rızıklandırdı. Bu rızık genelde baharla birlikte vuku buluyor, yine başka bir ayette Rabbimiz şöyle buyuruyor; ‘Allah Teâla'nın rızık vermediği bir canlı yoktur’ ayeti celilede anlaşılacağı üzere tüm varlıklar rızıklanıyor. Bu rızık baharın gelişiyle birlikte varlığını tüm ihtişamıyla gösteriyor. Baharın ilk günü olan Nevruz bize Allah’ın Rezzak ve beraberinde Müzeyyen sıfatının tecellisini sunuyor” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemine de değinen Başkan Özgökçe, “16 Nisan'ın aynı zamanda 15 Temmuz'u bu aziz millete yaşatanlara külli bir cevabı olacaktır. 16 Nisan’da 'Evet' demenin asıl anlamı, aslında bir daha bu cennet vatanda bir daha 15 Temmuz'lara geçit verilmeyecek, tüm iç ve dış vesayet sistemlerine ve koalisyonlara, provakasyonlara, develasyonlara anlamlı bir cevap olacak. 21 Mart nasıl kış mevsiminin sonu ilkbaharın habercisi ise, 16 Nisan da Türkiye’de yaşanan uzun sert ve zor kışın ardında gerçek baharların inşallah habercisi olacaktır” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber