Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin daveti üzerine Tuşba Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya; Van Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muhittin Yıldızbaş, Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İdris Karael, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı, Tuşba Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda sanayi sitesi esnafı katıldı. Toplantıda Tuşba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü yetkilileri birer sunum yaparak; konteynerler, kaçak çalışan iş yerleri, açılış ruhsatı olmayan iş yerleri, bina nizamına uygun olmadan fazladan yapılan çıkıntılar, gelişi güzel yan ilaveler, usulüne uygun olmadan sanayi sitesinin siluetini bozacak yapılarla ilgili konular fotoğraflar ile anlatılarak, olması gereken şekil üzerinde paylaşımlar yapıldı.

4 saat süren toplantıda konuşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz günden bugüne ilçemizde modernizasyon ve kentsel planlama konusunda çalışmalarımızı aralıksız ve hız kesmeden sürdürüyoruz. Tuşba Belediyesi olarak ilçemiz için gereken yol, park ve diğer hizmetlerimizi vaktinde yerine getirdik ve belirli bir program dahilinde devam ediyoruz. Bununla birlikte büyük bir gayretle devraldığımız çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmaya son vererek ilçemizde kimlikli ve medeni akıllı bir şehir için oluşturmak için gece gündüz imar durumu ve ruhsatlandırma çalışmaları da hızla devam etmektedir. Bu konularda sanayi sitesi için büyük adımlar atıldı. Öncelikle farklı amaçlar için kullanılan ve çevresindeki esnafları rahatsız eden 2011 Van depreminde kalan ve sanayimizi adeta bir konteyner kente dönüştüren tüm konteynerleri sizlerin desteğiyle kaldırdık. Bununla birlikte bazı esnaflarımızca yapılan ve usule uygun olmayan sundurma ve çıkıntılar için gerekli çalışmalar gerçekleştirildi. Deprem sonrası güçlendirme yapan ve yıkılan iş yerlerini yeniden yapan birçok esnafımıza ruhsatlarını verdik. Güzide orta direk esnafımızın çalıştığı sanayi sitesi için çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Sanayi sitesi ve oda başkanımız ile sürekli küçük sanayi sitemizin ihtiyaçlarını istişarelerle çözüyoruz. Sanayi sitemizin gerekli yerlerine asfalt, kilit taşı ve parke çalışmalarını, birçok alanda yeşil alan ve park alanı gerçekleştirdik. Dört yıl boyunca her kar yağdığında ilk olarak düzenli bir şekilde esnaflarımızın mağdur olmaması için, iş yerlerinin kapalı kalmaması ve ailelerine helal rızıklarını kazanabilmeleri adına gece gündüz demeden karla mücadele çalışmalarımızı gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Özgökçe’nin konuşmalarının ardından birim müdürlerinin ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Osman Sevinç’in katıldığı toplantı, karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam etti.(İHA)

Editör: Wan Haber