Van'da HDP'nin Van Büyükşehir ve 3 merkez ilçesinde başkan olarak seçilen eş başkanlar mazbatalarını almak için Van Adliyesine geldiler. Mazbataların verilmemesi üzerine açıklama yapan Eş Başkanlar "Mazbataların verilmemesi toplumda gerilime neden olduğunu söyledi.

HDP’nin Van Büyükşehir ve 3 ilçesinin seçilmiş belediye eşbaşkanları mazbatalarını almak için İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptı.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, mazbataların verilmemesinin toplumda bir gerilime neden olduğunu söyledi.  Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı ile birlikte Tuşba Belediyesi eşbaşkanları Yılmaz Berki, Ayşe Minaz, İpekyolu Belediyesi eşbaşkanları Azim Yacan, Şehzade Kurt, Edremit Belediyesi eşbaşkanları Gülcan Kaçmaz, Medeni Özer, mazbatalarının verilmesi talebiyle Van İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi.

  Başvuru ardından adliye önünde açıklama yapan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, seçimlerin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen hala mazbatalarını alamadıklarını ifade etti. 

'HERKES SONUÇLARA SAYGI DUYMALI'

31 Mart seçimlerinde Van halkının tercihini yaparak HDP’yi seçtiğini söyleyen Özgökçe, “YSK derhal sonuçları ilan etmeli ve mazbataları vermeli. Mazbatalarımızın verilmesi farklı gerekçelerle uzatılıyor. Bunun oyalama süreci olduğunu düşünüyoruz. Biz de İl Seçim Kurulu ile görüşme yaparak mazbatalarımızın neden verilmediğini sorduk. Halk kararını vermiştir. Herkes bu sonuca saygı duymalıdır” dedi. 

'MAZBATALARIN VERİLMEMESİ GERGİNLİĞE YOL AÇIYOR'

Çoğunluğun tercihini yaparak kendilerini seçtiğini söyleyen Özgökçe sözlerini şöyle tamamladı: "Hakkaniyet gereği de bu sürecin çok fazla uzatılmaması gerektiği kanaatindeyiz. Toplumsal anlamda bir beklenti ve gerilim oluşuyor. Bu bizden kaynaklanmıyor. Gerilim, mazbataların verilmemesi, geciktirilmesi gibi sebeplerle oluşuyor. Şuan tüm Türkiye’de mazbataların verilmemesi temel gündem olmuş. Bu durum vatandaşların seçme ve seçilme hakkına yönelik anti demokratik bir uygulamadır. Bir an önce mazbataların düzenlenerek arkadaşlarımıza verilmesini istiyoruz."  (Kaynak:vanekspres)

 

Editör: Wan Haber