Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Güldarpı Mahallesi'ndeki halk toplantısında imar çalışmalarını anlattı.
Göreve geldiği tarihten itibaren Çubuk Belediyesi'nin tüm çalışmalarını mahalle mahalle, ev ev dolaşarak halkla paylaşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden önceki akşam da Güldarpı Mahallesinde halk toplantısı yaptı.
Güldarpı Mahallesine başkan yardımcıları ve müdürleriyle adeta çıkartma yapan Başkan Özden, 1/1000 ölçekli Güldarpı Mahallesi Uygulama İmar Planı ve hakkında mahalle halkına slayt eşliğinde ve harita üzerinde bilgiler verdi. Güldarpı İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Özden, mahallede daha önce başlanılan imar çalışmalarının neden bu kadar uzadığını anlattı. Yapılan imar çalışmasının bu günü kurtarmak amacıyla yapılmadığının altını çizen Başkan Özden, mahallenin en az 50 yıl geleceğinin öngörülerek imar planlamasının yapıldığını vurguladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planını da Çubuk Belediyesi'nin yaptığını söyleyen Başkan Özden, "Yaklaşık 55 hektarlık alanda 2800 kişilik nüfus öngörülerek yapılan imar planında yüzde 34'ü konut alanı, yüzde 6,5'i yeşil alan, yüzde 31'i yol, yüzde 25'i kentsel servis alanı ve geri kalanı da sosyal alan olarak ayrıldı" dedi.
Ankara Çubuk yoluna paralel olarak 15 metre gidiş 15 metre de geliş yönünde olmak üzere servis yolu planlandığını kaydeden Başkan Özden, "Yapılan imar planını metro istasyonlarına kadar her şeyi düşünerek hazırladık. Ankara'daki imar yönetmeliği neyse, biz aynısını yapıyoruz. Bu gün burada arkadaşlar sizlerin parseline bakıp, direk harita üzerinden sizleri bilgilendirecek ve itirazlarınıza gerekli cevapları verecekler" diye konuştu.
Güldarpı Mahallesi Muhtarı Burhan Önal, ilk defa mahallelerinde bir belediye başkanının bu şekilde toplantı yaptığını söyleyerek, "Öncelikle mahallemize gelerek bu şekilde bizlere yaptıklarınız ve mahallemiz için yapmayı düşündüklerinizi anlatmanız bizleri çok mutlu etti. İsteklerimizi, taleplerimizi ve şikayetlerimizi dinlemenizle bizleri onura ettiniz. İlk defa mahallemizde böyle bir toplantı yapıldı. Bizim tüm mahalleli olarak isteğimiz Çubuk imarı ile Esenboğa imarının mahallemizle birleştirilmesidir. Bu nedenle ilk yaptığınız imar planının yapılmasını istiyoruz. Hem ilçemizin hem de mahallemizin gelişmesi ve modern bir şehir olması için o plan çok daha uygundu" dedi.
Vatandaşların istek ve taleplerini iletmesinin ardından soruları cevaplayan Başkan Özden, bu toplantıların her mahallede devam edeceğini de sözlerine ekledi.
(BK-ÖZ-Y)

05.02.2013 10:00:16 TSI

Editör: Wan Haber