Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen TOBB 73. Olağan Genel Kurulu'na katılan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, ilçeye dönüşünde Selahaddin Eyyubi Havalimanında gazetecilere açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel kurulda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Yüksekova her yönüyle il olmayı hak eden bir ilçemizdir. Coğrafyasıyla, sınır kapılarıyla, konumu itibarıyla çoktan il olmayı hak etmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanımıza minnetlerimizi arz ederim. Çok güzel bir duygu. Yıllardır beklenti içerisinde olduğumuz bir hadisedir. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı da, Yüksekova'nın il olmasının herkese fayda sağlayacağını belirterek, "Yüksekova'nın sosyal, siyasal, iktisadi ve ekonomik açıdan il olma statüsü çok önemli. Hakkari ve Yüksekova tartışması çok anlamsız. Bugüne kadar yürek yüreğe nasıl çalıştıysak, bu saatten sonra da öyle devam etmeliyiz" diye konuştu.

Editör: Wan Haber