Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in yeni otobüs terminalinin ihalesinin 11 Şubat 2013 tarihinde açık ihale usulü ile ihale edileceğini duyurdu.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Özcan, yaptıkları plan çerçevesinde yeni otogarı 2014 yılının ilk aylarında hizmete sunmayı hedeflediklerini belirtti. Yeni otogarın, Çavuşlu'da bulunan ve rehabilite edilen eski çöp depolama alanının yanında yer alan yaklaşık 40 dönümlük alana inşa edileceğini kaydeden Özcan, "Söz konusu yeni otogarın hayata geçmesi için yer, bütçe ve projemiz hazır. 11 Şubat 2013 tarihinde yapılacak açık ihale usulü ile yapılacak ihalenin ardından, yeni otogar için startı vereceğiz ve inşallah 2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunacağız" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını vurgulayan Özcan, "Şu an mevcut otobüs terminali, gelişen ve büyüyen kentimize küçük gelmektedir. Fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşlu'da bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdiğimiz eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yapılacak olan yeni otobüs terminalinin yerinin her açıdan uygun olduğunu altını çizen Özcan, "Söz konusu yerde inşa edilecek yeni otobüs terminali, kentimizin büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn edilecektir. Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde alış-veriş merkezleri ve sosyal birimler de mevcut olacak. Yeni otobüs terminalinin şehir merkezinin dışında olması da birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Her şeyden önce şehirler arası otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobana girecek ve kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar ilçesi sınırları içinde olacağı için, bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak. Kısacası yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu alandaki boşluğu dolduracak, hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, hem de inşa edileceği Toroslar ilçesine ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır" dedi.
(KRY-Y)

24.01.2013 12:59:37 TSI

Editör: Wan Haber