Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan, halk ekmek fabrikasını kendilerine bağlı olan İmar İnşaat Anonim Şirketi aracılığı ile 1 ay içerisinde faaliyete geçireceklerini açıkladı.
Ekmek fabrikasında devam eden tadilatı yerinde inceleyen Başkan Özcan, daha önce birtakım teknik sebeplerden dolayı halk ekmek fabrikasının üretimine ara vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Ancak yılbaşı itibari ile başlayacak olan ekmek üretimi artık kesinlikle kesintiye uğramayacak. Çünkü ekmek fabrikasına öyle bir yatırım yaptık ve öylesine ileri bir teknik uyguladık ki, ekmek üretimi hiç durmadan devam edebilecek" dedi.
Yeni dönemde ekmeklerin fabrikada el değmeden üretileceğini ifade eden Özcan, "Fabrikanın fiziki yapısında yapılan değişiklikte son aşamaya gelindi. En geç 1 ay içinde modernize edilmiş ekmek fabrikamızı halkımızın hizmetine sunacağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın sofrasına ucuz ve kaliteli ekmeği yılbaşından itibaren getireceğiz" dedi.
İlk aşamada günlük 30-40 bin civarında ekmek üretileceğini kaydeden Özcan, "Kısa bir zaman içinde de günlük ekmek üretimini 100 bine çıkartacağız. Bu ekmekleri, önümüzdeki haftalarda kentin değişik bölgelerine kurulacak olan 100 ekmek kulübesinde satışa sunacağız. Ekmek kulübeleri sürekli denetlenecek ve hijyen kurallarına sonuna kadar uyulacaktır. Öte yandan piyasada ekmek fiyatları ne olursa olsun, halk ekmeğin fiyatı piyasanın yüzde 25'i daha ucuz olacaktır" diye konuştu.
(KRY-KYM-Y)

05.12.2012 14:06:21 TSI

Editör: Wan Haber