Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Yeni Büyükşehir Yasası'nın kendilerinin iş yükünü artıracağını ifade ederek, "İl genelindeki bütün köyler de bize bağlandı. İşimiz gerçekten zor ancak imkansız değil" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı yeni Büyükşehir Yasası'nı yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Başkan Özcan, köylerin genel sorunlarının başında asfaltlama, kanalizasyon, imar ve içme suyu geldiğini kaydetti. Özcan, "En son çıkan yasa ile sınırlarımız çok genişlediği ve il genelindeki tüm yerleşim bölgeleri hizmet alanımıza girdiği için, şimdiden yapacağımız çalışmaları belli bir programa almaya başladık. Özellikle son 3-4 yıldır merkeze bağlı köylerin sıkıntılarının büyük bölümünü çözdük. Bundan sonraki süreçte yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte il genelindeki köylerimizin problemlerini çözeceğiz" dedi.
Merkeze bağlı bazı köylere Berdan'dan, bazılarına Cehennem Deresi'nden, bazılarına ise kapalı alan sulama suyunu getirdiklerini belirten Özcan, "Bize bağlı merkez köylerin bir kısmında içme suyu sorununu çözdük. Sorun olanlar içinse MESKİ bünyesinde çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Köylerin büyük kısmında halen kanalizasyon probleminin yaşandığına dikkat çeken Özcan, "Yazlık sitelerin yoğun olduğu Tece ve Davultepe bölgesine yeni bir kanalizasyon sistemi döşenmesi için 17 milyon Euro kredi temin ettik. Şu an foseptik ile idare eden köylerin tamamına kanalizasyon sistemi döşemek için fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Bu köylerin bir kısmına kanalizasyon sistemini döşedik. Kısa bir zaman içinde köylerimizin kalan kısmında da kanalizasyon sistemini hayata geçirerek bu sorunu sıfıra indireceğiz" ifadelerine yer verdi.
Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı köylerin sosyal alandaki ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalıştıklarının altın çizen Özcan, "En çok futbol sahası isteği ile karşılaşıyoruz. Bize arsa gösterildiği takdirde, biz o arsayı mükemmel bir futbol sahası haline getiririz. Ayrıca bütün köylere çocuk oyun grupları ile spor aletleri de gönderiyoruz. Ayrıca Belediye'ye bağlı tiyatroyu köylerimize göndererek, buradaki vatandaşlarımızın kültürel etkinliklerden faydalanmalarını sağlıyoruz" dedi.
(KRY-Y)

11.12.2012 13:58:57 TSI

Editör: Wan Haber