Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersinlilerin yüzde 50'ye yakınının kendisine güveninin devam ettiğini belirterek, "Zaten kazanamayacağım seçime asla girmem" dedi.
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili iddialı konuştu. Bir televizyon kanalında katıldığı programda yeniden adaylığı ile ilgili düşüncelerini anlatan Başkan Özcan, CHP olarak Mersin'de 2014 seçimlerine en iddialı girecek parti olduklarını savundu. Yapılan kamuoyu yoklamalarında Mersin Büyükşehir Belediyesi için en yakın rakip partiyle aralarında yüzde 10 oranında oy farkı bulunduğunu ifade eden Özcan, "Eksik kalan projelerimizi tamamlamak için bağlı bulunduğum siyasi parti de uygun görürse bir dönem daha aday olmayı düşünüyorum. Yapılan anketlerde de değişik partilere oy vermiş Mersinlilerin yüzde 50'ye yakını şahsıma güveninin devam ettiğini gösteriyor. Zaten şunu büyük bir yüreklilikle söylüyorum ki, kazanamayacağım seçime asla girmem" diye konuştu.
Üç dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Özcan, bu süre içerisinde hayata geçirdikleri projeleri anlattı. 14 yıl boyunca Mersin'de çok önemli projelere imza attıklarını kaydeden Özcan, "Atıksu arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama tesisi, altyapı çalışmaları, içme suyu çalışmaları, Kuzey Mersin, kongre merkezi, Denizpark, Macit Özcan Spor Tesisleri, 3. Çevre Yolu, Kültür Park ve Atatürk Parkı bunların başında gelmektedir. Bunların yanı sıra Mersin'de kültür, sanat ve spor etkinliklerini daima ön planda tutarak destek verdik ve Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e biz getirdik" ifadelerini kullandı.
Yapılan eleştirilere de yanıt veren Özcan, kendisini eleştirenlerin 14 yıl önceki Mersin'le bugünkü Mersin'i kıyaslamalarını istedi. Özcan, 14 yıl önce en ufak bir yağmurda sellerle boğuşan, altyapısı tamamen bitmiş, sahil bandında sıkışmış, denizi pislik içinde olan, kent merkezinde çöp depolanan, 5. kata su çıkmayan, sahilinde tinercilerin kol gezdiği bir Mersin'i bugünkü Mersin haline getirdiklerinin altını çizdi. Özcan, şöyle devam etti: "Bu süreç içerisinde hatalarımız, yanlışlarımız ve eksiklerimiz mutlaka olmuştur. Ancak, genele baktığınız zaman Mersin her anlamda Türkiye'nin sayılı kentlerinden birisi haline gelmiştir. Özellikle bugün İstanbul, Ankara, Adana gibi illerde yaşanan sel felaketleri kentimizde yaşanmamaktadır. Üstelik bu yatırımların çoğunu muhalefette yer alan bir belediye olarak gerçekleştirdik. Eleştiri yaparken biraz insaflı olunması gerekir."
Denizpark projesinin siyasete kurban edilmek istendiğini de vurgulayan Özcan, devletin ilgili tüm birimlerinden gerekli izni alınan, yapımı tamamlanan, ruhsatı alınan bir tesisin, vatandaşın birinin şikayeti üzerine atıl durumda bekletildiğine işaret etti. Özcan, mahkeme kararlarına saygılı olduklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Ancak, madem bu işte bir hata vardı, inşaat devam ederken neden yürütmeyi durdurma kararı alınmadı? Her şey bitmiş, tüm izinler alınmış, inşaat süreci sona ermiş tesisi tam hizmete açacakken iş yargıya taşınıyor. Bu işi engelleyenlerin kimler olduğunu biz çok iyi biliyoruz ancak konu yargıda olduğu için bir şey söylemiyoruz. Zamanı gelince Mersin halkına bunu reva görenleri tek tek açıklayacağız."
2013 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları en önemli projenin Otogar olduğunu da bildiren Özcan, "Otogar Terminali ihalesini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz ve inşallah içinde bulunduğumuz yıl içinde de temelini atarak inşaatına başlayacağız" şeklinde konuştu.
(KYM-Y)

08.01.2013 12:58:12 TSI

Editör: Wan Haber