Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediye hizmet binasının fiziki anlamda eksikliklerini olduğunu belirterek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi için acil olarak bir hizmet binası inşa edeceğimiz arazi lazım" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2012 yılı son toplantısında, belediyenin hizmet binası ana gündem maddesini oluşturdu. Meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediyenin şu an kullandığı binanın tarihi bir bina olduğunu ve fiziki anlamda eksiklikleri bulunduğunu söyledi. Şu anki binada sadece 3-5 tane daire başkanlığının görev yapabildiğini, geri kalan birimlerin ise kentin dört bir yanına dağılmış durumda olduğunu kaydeden Başkan Özcan, "Metropol miting alanındaki arsaya hizmet binasını yapmak istiyorduk, ancak bu bölgede Akdeniz Belediyesi, Metropol binası, Tıp Fakültesi hastanesi, iş merkezleri ve en son yapılan Adliye Sarayı sebebiyle bu düşüncemizden vazgeçtik. Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi için acil olarak bir hizmet binası inşa edeceğimiz arazi lazım" diye konuştu.
Metropol miting alanına karşı çıkan meclis üyelerine seslenen Özcan, "Sizin fikrinize ben de katılıyorum. Ancak bu bölgede bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçmesi durumunda caddelerin genişlemesi söz konusu olursa, söz konusu arsayı değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.
Yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdaresi'nin demirbaşlarının bir kısmının kendilerine devredileceğini bildiren Özcan, şöyle devam etti: "Yeni bina yapılana kadar İl Özel İdaresi'nin binasını da geçici olarak kullanma fikrini Vali Bey'e açtım, ancak Valiliğin de zannedersem o binayla ilgili bir tasarrufu olabilir."
Toplantıda, yeni otogarın inşasına 2013 yılında başlayacaklarını da ifade eden Özcan,"Yeni otogar yapıldıktan sonra yeni hizmet binasını şimdiki otogarın yerine de yapabiliriz veya Mahalli İdarelerin Mezitli'de bulunan yerini de değerlendirebiliriz. Ancak neresi olursa olsun meclisin ortak bir kararı sonucu hizmet binasının yerini belirlemek zorundayız. Çünkü Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası, kentimizin onuru olacaktır" şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise bir öneride bulunarak, "MESKİ'nin şu an mezarlık kavşağında bakım-onarım için kullandığı geniş bir arazi var. Bu araziye Büyükşehir ve MESKİ hizmet binalarını inşa edin, MESKİ'ye bakım-onarım arsasını biz verelim. İl sınırları genişlediği için Anamur'dan veya Çamlıyayla'dan kente gelen vatandaşlarımız için otoban çıkışına yakın olması sebebiyle bu yer daha uygun" dedi.
Başkan Macit Özcan da yer konusunda tüm meclis üyelerinin katkı sunmasını beklediğini belirterek, şöyle tamamladı: "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası için acil olarak yer bulmamız lazım. Belediye'nin daha verimli çalışabilmesi için bütün birimlerinin tek çatı altında olması büyük önem taşımaktadır. Böyle bir binaya geçmemiz durumunda ise içinde bulunduğumuz binayı restore ederek müze veya sanat galerisi haline getirebiliriz."
(KYM-Y)

15.12.2012 14:37:58 TSI

Editör: Wan Haber