Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, ilçede başlandığı günden bu yana bazı sıkıntılara yol açan ve esnafla Parktur çalışanlarının karşı karşıya gelmesine neden olan yeni otopark sistemi ile ilgili, bir sosyal paylaşım sayfasından açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında, sürekli tıkanan bir yol ve önünde park yeri olmayan iş yerlerinin esnaf için büyük sorun teşkil ettiğini ifade eden Başkan Orhan, otopark uygulaması ile dileyen herkesin istediği işyerinin önüne park edebileceğini ve park sorunu yaşamadan alışverişini rahatlıkla yapabileceğini, sayfasında yayınladığı fotoğraflarla da gösterdi.
Orhan, açıklamasında şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde ilçemizde 'el terminalleri ile otopark' uygulamasına başlandı. Konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunmayı gerekli görüyorum. İlçemizin en büyük sorunlarından olan trafik sorunu büyükşehir ve büyük ilçelerin hepsinde mevcuttur. İmkânlar dâhilinde bu sorunun çözümünde en etkin yol ücretli otopark uygulamasıdır. Turgutlu ile aynı büyüklükteki ilçelerde de bu uygulamanın olduğu görülecektir. Otopark uygulaması ile amaçlanan belediyeye gelir elde etmek değil, ilçemizde var olan ve her geçen gün daha da büyüyen trafik ve park sorunun çözülmesidir. Esnaf için de en büyük sorun, sürekli tıkanan bir yol ve önünde park yeri olmayan iş yerleridir. Otopark uygulaması ile dileyen herkes istediği işyerinin önüne park ederek park sorunu yaşamadan alışverişini gerçekleştirecektir. Dolayısıyla gerçekleştirilen uygulama aynı zamanda esnaflarımız için de bir avantaj olacaktır. Otopark uygulamasının yeni bir uygulama olmadığı yalnızca işletmenin ihaleyi kazanan firmaya verilerek el terminali ile uygulamaya devam edildiğini ve mevcut iki adet kapalı otoparkımızın doluluk oranının yazık ki yüzde 50 olduğunu hatırlatmakta da yarar bulunmaktadır. Önceki uygulamada trafik sorununun tam anlamıyla çözülememiş olmasından dolayı şu anda uygulama el terminalleri ile gerçekleştirilmektedir. 09.00 ile 18:00 saatleri arasında otopark uygulamasının ilk 5 dakika ücretsiz olup sonrasında 1 saate kadar 2 TL ve 120 dakikaya kadar ayrıca 1 TL ücreti bulunmaktadır. Bunun dışında pazar günleri ve resmi tatillerde uygulama ücretsizdir. Otopark ücretini ödeyen vatandaşlarımız, otopark ücretini ödedikten sonra ödeme fişini park görevlisine göstererek süresini uygulamanın yapıldığı farklı alanlarda da değerlendirebilir. Bu ücretleri dışında herhangi bir uygulama ile karşılaşılması durumunda gerekli müdahaleler gerçekleştirilerek sorumlular uyarılacaktır. Olumsuz bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız facebook sayfam üzerinden benimle doğrudan iletişime geçerek olumsuzluğun düzeltilmesine katkı sağlayabilirler."
(İU-ERG-Y)

18.12.2012 16:41:59 TSI

Editör: Wan Haber