Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 2014 yerel seçimlerinden sonra ilçenin mahallesi haline gelecek olan köyleri Büyükşehir Yasası hakkında bilgilendirmek amacıyla başlattığı ziyaretlerini tamamladı.
Akşehir'deki 23 köyü tek tek ziyaret eden Başkan Abdülkadir Oğul, yeni yasanın getirdiği hizmetlerden bahsederek, köylerdeki eksiklikler ile ilgilide muhtarlardan ve vatandaşlardan bilgi almıştı. Yapılan ziyaretlerin sonuçları hakkında bir değerlendirmede bulunan Başkan Oğul, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yeni Büyükşehir Yasası'na göre 29 ilimiz Büyükşehir oldu. Akşehir'de 2014 yerel seçimlerinin ardından Konya'nın Büyükşehir ilçesi olarak yoluna devam edecek. Biz bu sebeple Akşehir'in 23 köyünü tek tek ziyaret ederek bu yasanın yeni bağlanan mahallelere neler getirdiğini ve neler vaat ettiğini anlattık. Yine bu 23 köyümüzün eksikliklerini tespit ederek, bu eksikliklerden Büyükşehir Belediyesine devredilecek olan Su-Ka, itfaiye ve ulaşım hizmetleri ile ilgili bölümleri Büyükşehir Belediyemize bildirdik. Kendi belediyemize ait olan hizmet ve eksiklikleri de daha yasanın yürürlüğe gireceği 30 Mart 2014 tarihini beklemeden şimdiden yapmaya başladık" dedi.
Yaptıkları köy ziyaretlerinin oldukça yararlı ve başarılı geçtiğini kaydeden Başkan Oğul, "Yasayı anlattıktan sonra köyde oturan vatandaşlarımız yasadan oldukça hoşnut olarak bu yasadan kendilerine bir çok faydanın geleceğini öğrendiler. Önümüzdeki günlerde de Akşehir'e bağlı olan 11 beldemizi de ziyaret ederek bu yasanın onlara getirdiği hizmetleri anlatacağız" diye konuştu.
Başkan Oğul, Büyükşehir Yasası'nın Akşehir'e bağlı 23 köy ve 11 beldeye çok büyük hizmetler getireceğini belirterek, bu yasayı en iyi şekilde anlatabilmek amacıyla yaptıkları çalışmaların süreceğini aktardı.
(CF-AH-Y)

19.02.2013 15:15:18 TSI

Editör: Wan Haber