Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Büyükşehir Yasası hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başlattığı köy gezilerini sürdürüyor.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ziyaretler kapsamında Yaşarlar, Söğütlü, Tipiköy, Alanyurt ve Karabulut'a gitmişti. Başkan Oğul, geçtiğimiz hafta Yeşilköy, Gözpınarı, Değirmenköy, Saray, Yeniköy, Ulupınar, Sorkun, Çimendere, Çamlı, Yaylabelen ve Ilıcak köylerini ziyaret etti. Gittiği her köyde yoğun bir ilgiyle karşılaşan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yasa hakkında bilgiler vererek, köylere bu yasanın getirdiği avantajlardan bahsetti. Başkan Oğul'a, Akşehir Belediye Meclis üyeleri İsmail Özden, Hayati İyi, Cenani Yavaş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Uğur Kardaş, Rıfat Yaşarer ve Türkcan Bal'da eşlik etti. Yasa ile köylerin şimdiye kadar alamadığı birçok hizmeti alabileceğini söyleyen Başkan Oğul, Büyükşehir Yasası hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra Akşehir Belediyesi'nin yatırımlarından da söz etti.
Akşehir Belediyesi'nin bölgede hayvancılığı geliştirmek için çalışma başlattığını kaydeden Başkan Oğul, "Akşehir'de siz değerli hemşehrilerimize hitap edecek 10 bin metrekarelik kapalı alanı olan, içinde hayvan oteli, kesimhanesi gibi özel bölümleri de bulunacak bir hayvan pazarı yapıyoruz. Çok yakında ihalesi yapılacak olan bu Hayvan Pazarını, Güllü Orman'da Kurban Bayramı'na kadar yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi. Akşehir'de sağlık alanında da büyük gelişmelerin yaşandığını aktaran Başkan Oğul, "Mevcut olan hastanemiz, bölgede hizmet verme açısından yetersiz kalıyordu. İnşaatı devam eden Bölge Hastanemiz kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Ayrıca yine Akşehir'de özel bir hastanede bu yıl sonunda hizmete girecek. Artık sağlık problemleri için Konya'ya ve Afyon'a gitmemize gerek kalmayacak" diye konuştu.
Başkan Oğul, 2014'teki yerel seçimlerin ardından Akşehir'in mahallesi haline gelecek köylerde yaptıkları bu toplantılarla, hizmetlere şimdiden başlamayı düşündüklerini ifade ederek, "Hizmetlere gücümüz el verdiğince erken başlayarak, eksikliklerimizi görerek şimdiden onları tamamlamayı amaçlıyoruz. 2014 seçimlerinden sonra inşallah sizlere daha iyi hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.
(CF-AH-Y)

06.02.2013 14:21:33 TSI

Editör: Wan Haber