AKSARAY - Aksaray Üniversitesi'ni gezen Belediye Başkanı Nevzat Palta, Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar ile birlikte yurtta kalan öğrencileri ziyaret etti.

Başkan Nevzat Palta ve Rektör Acar, öğrencilerle aynı masada buluşarak sohbet etti. Sohbetin ardından Başkan Nevzat Palta ve Rektör Acar, Aksaray Belediyesi tarafından öğrenciler için hazırlanan aşureyi kendi elleriyle öğrencilere ikram etti.

Başkan Nevzat Palta, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Muharrem ayı dolayısıyla geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Aksaray Üniversitemizin kampüsü içindeki öğrenci yurdunda, aşure ayı vesilesiyle sayın rektörümüzle beraber aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Tabi hem sembolik olarak aşuremizi dağıtmış olduk hem de öğrencilerimizle oturup hasbihal ettik. Yaklaşık 700 öğrencimize aşure dağıtımı yapılmış oldu. Tabi bu Muharrem ayı bizim dinimizde, kültürümüzde önemli bir ayımız. Özellikle Anadolu'da bu çok yaygın bir kültür. Aşure hem yapılır hem de komşulara dağıtılır. Dolayısıyla bir yardımlaşma dayanışma çerçevesi içinde bu ay bu şekilde kutlanıyor. Biz bunu uzun yıllardan beri gerçekleştiriyoruz. Özellikle üniversitemiz içindeki yurtlarda ve diğer öğrenci yurtlarında ve şehir merkezindeki özel yurtlarda kalan öğrencilerimize bu aşure dağıtımını yapıyoruz. Yine ilköğretim ve lise çağındaki çocukların kaldığı yurtlarda da çocuklarımıza aşure dağıtacağız. Aşure ayında bizi biz yapan değerlerimizi en azından hatırlama şansımız oluyor. Hem de bu vesileyle öğrencilerimizle bir araya gelmiş oluyoruz. Ben böyle bir imkânı sağladığı için başta rektörümüze ve müdürlerimize teşekkür ediyorum. Muharrem ayını da tekrar tebrik ediyorum."

Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar ise aşure vesilesi ile hem güzel bir geleneği yeniden devam ettirdiklerini hem de öğrencilerle hasbihal etmeninin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Rektör Acar, şu görüşlere yer verdi: "Türkiye, bir mozaik. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencilerimiz var. Onlarla hasbihal etmek için bir araya gelip sohbet etmek için aşure bir vesile oldu. Malum aşure ayının bizim kültürümüzde güzel bir yeri ve anlamı var. Kerbela şehitleriyle ilişkilendirilir. Tarihteki birçok önemli olayla ilişkilendirilir. Bu anlamda hem aşure gününü kutlamak, Kerbela şehitlerini rahmetle anmak hem de bu vesile ile toplumsal dayanışma, kardeşlik duygularını güçlendirme ve paylaşma duygularını biraz daha gösterme imkânımız oluyor. Sayın Başkanımızın güzel bir geleneği var. Geçen yıl da yine Muharrem ayında aşure gününde birlikteydik. Aşure kazanından biz de kaşık salladık, tadına baktık. Maşallah organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımıza, böyle bir organizasyonu gelenek haline getirdiklerinden dolayı, bizimle beraber olduklarından dolayı teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, öğrencilere kendi elleriyle aşure dağıttı. Öğrenciler kendilerine aşure ikram eden Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya özellikle teşekkür ettiler.




CİHAN

Editör: Wan Haber