Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, "Bu bölgede meydana gelen çökme bir mühendislik hatası veya yolun inşaatından kaynaklanan bir sorundan kaynaklanmamaktadır" dedi.
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'nda Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, İl Başkanı Nihat Öztürk'le birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Mete, Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ile bir birlikte Marmaris'in tek giriş çıkış noktası olan Karadere mevkiinde meydana gelen duble yolda meydana gelen çökme ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Mete, yaptığı açıklamada Geçen haftaki yağışlardan sonra ufak tefek hasarlar olduğunu belirterek; "Meteoroloji'den aldığımız bilgilerde 24 saatte metrekareye 145 kilogram yağış düşmüştür. Özellikler saat 14.00 ve 15.00 arası metre kareye düşen yağış miktarı 85 kilogramdır. Bu miktar olağanüstü bir miktardır. Hatta bu durum yağıştan da öte bir afettir. Bugün bu şiddetli yağış dünyanın neresinde olursa olsun hatta süper güç Amerika'da bile yaşansa bir takım hasarlara yol açması normaldir. 26 kilometrelik bir duble yolun 100 metrelik kısmında az bir hasar oluşmuş yolun bir kısmında çökme meydana gelmiştir. Kara yolu ekipleri gerekli incelemeleri başlatıp çökme olan bölgede çalışmaya devam etmektedir. Bu bölgede meydana gelen çökme bir mühendislik hatası veya yolun inşaatından kaynaklanan bir sorundan kaynaklanmamaktadır. Yağışlardan sonra bölgeye giden kepçenin orada biriken toprakları su giderine yanlışlıkla doldurması ve bu giderin kapanmasından dolayı meydana gelmiştir. Yolda bir hata veya eksiklik söz konusu değildir. Ancak bazı kesimlerde bu yolu hükümet yaptı, bu yola nasıl gölge düşürürüz çabası başladı. Yolun yapımına ilk başlanılan andan itibaren böyle bir çaba hakim. Yolun 100 metrelik bir kısmı çöktü diye çevreciler, profesörler, CHP'liler açıklama yapmaya başladı. Çöküntünün olduğu yerde vadi var. Aşırı yağıştan sonra o bölgeye giden kepçe orada biriken toprakları başka bir bölgeye taşımak yerine su yolunu doldurmuş. Bu nedenle su yolun sol tarafındaki asfalttan şelale şeklinde akmaya başlamış ve çökme meydana gelmiştir. Yolun yapımından kaynaklanan bir hata yoktur. Kara yolları çalışmalara başladı. CHP'liler suç duyurusunda bulunmuş. Suç duyurusunda bulunmakta haklılardır. Sorumlusu kimse gereken cevabı vermek zorundadır" dedi.
"8 BİN AĞAÇ KESİLDİ AMA 20 BİN FİDAN DİKİLDİ"
Duble yol çalışmaları sırasında 8 bin ağacın kesildiğini ancak yerine 20 bin fidanın dikildiğini hatırlatan Mete: " Sürekli sekiz bin ağaç kesildi diye dile getiriyorlar. Çevre katliamı yapıldığını bile iddia ediyorlar. Bunlar tamamen bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Evet burada sekiz bin ağaç kesildi ancak bu bölgeye tekrar orman işletme ekipleri tarafından 20 bin fidan dikildi. Her yıl Marmaris'te bazı nedenlerden dolayı 30 bin civarından ağaç kesiliyor. Sebeplerinden bazıları; Yaşlı ağaçların gençleştirilmesi, yangın yolu açma, ormanın seyreltilmesi gibi. Orman bir değerdir ve gelirde elde edilebilir. Orman işletme ekipleri gerekli yerlerde kesim yapıyor ancak yerine de dikim yapıyor. Çetibeli Jandarma Noktası civarında anıt ağaçlar var diye yolun güzergahı değiştirildi. Sırf bu ağaçlara zarar vermemek için. Bunları bilmeden sürekli Marmaris'te sekiz bin ağaç kesildi diye siyaset yapmak ucuz siyasetin ürünüdür" dedi.
"MARMARİS'İN İMAJINI DUBLE YOL DEĞİL ESNAFA SİLAH ÇEKEN BELEDİYE BAŞKANI ZEDELİYOR"
İlçe Başkanı Kadem Mete duble yolda meydana gelen çöküntünün Marmaris'in imajını zedelediği yönündeki iddialara ise şu şekilde cevap verdi: "Yoldaki çökmelerin Marmaris'in imajını zedelediğini söylüyorlar. Marmaris'in imajını duble yolda meydana gelen küçük bir çökme değil. İki korumasıyla birlikte esnafa silah çeken, mermiyi silahın ağzına veren kendi belediye başkanları Ali Acar zedeliyor. Bu olay bütün ulusal medyada günlerce yer buldu. Neyin Marmaris'in imajını zedelediğine iyi baksınlar. Bu olayların tek nedeni Ak Parti'nin anketlerde ortaya çıkan % 54'lük oy oranının yükselmesidir. Bunu ört bas edebilmek ve gündemi değiştirmek için bu tür şeylerle uğraşıyorlar. Marmaris'te yeşili yok edenler yeşil savunucusu kesildiler" dedi.
"YOLUN ÇÖKMESİNİ BU KADAR ARZULAYAN BAŞKA BİR ZİHNİYET GÖRMEDİM"
Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk de CHP'liler her seferinde yolda bir aksaklık yaşanması için beklenti içine girdiği iddia ederek şunları söyledi: "Marmaris'e o gün ciddi miktarda yağış düştü ve çok ciddi sel felaketi atlattı. Bu yapılan yol Marmaris ve Marmaris turizmi için çok faydalı oldu. Kimse o yolda sel olsun afet olsun istemez ancak bunun önüne insanın geçme imkanı yoktur. Yolun göçmesini bu kadar arzulayan bir zihniyet görmedim. Onların derdi çöken yol değil Ak Parti'ye nasıl vururuz hesabındalar. Bunda Ak Parti'nin yükselişi etkili oluyor. O yollar, dereler eski haline gelir sorun değil. Marmaris'e duble yolları çok görenler nasıl Marmaris ve Muğla yönetimine talip olurlar anlamış değilim"
(BG-MB-İK)

19.01.2013 15:46:48 TSI

Editör: Wan Haber