Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Bahçelievler Mahallesi sakinlerini sorularını cevaplandırdı.
Bahçelievler Mahallesi'nin en büyük sorunlarından birinin bozuk yollar olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, "Mahallemizin cadde ve sokak isimlerinin belirtildiği tabelalar yok. Ayrıca elektrik konusunda da büyük sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştular. Bazı caddelerde yol aydınlatmalarının son 1,5 aydır gece gündüz yandığını dile getiren mahalle sakinleri, Pınarça yolu aydınlatmalarının ise uzun süredir çalışmadığını, yolun karanlık içinde olduğunu ifade ettiler.
Bahçelievler Mahallesi yolları hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Bahçelievler Mahallesi'nin yollarını en geç 2013 yılı sonuna kadar yapacağız. Bizler belediye olarak gerekli çalışmalarımızı yaptık. İller Bankası'ndan gelecek olan onayı bekliyoruz. Onay geldikten hemen sonra ihale sürecini başlatacağız.'' Diye konuştu.
Görev süresi boyunca herkese eşit hizmet anlayışı içerisinde hareket ettiğini ifade eden Başkan Mandalı "Bizlere Bahçelievler Mahallesi'nden oy gelmediği için yolların yapılmadığı şeklinde dedikodular duymaktayım. Hiçbir zaman böyle bir düşünce tarzı içerisinde olmadım. Bahçelievler mahallemize gerek alt yapı olmak üzere ilk beton yol çalışmalarımızı bu mahallemizde gerçekleştirdik. Bu dedikodulara da en güzel cevabımız 2013 yılı içerisinde yapacak olduğumuz hizmetlerimizdir " dedi.
Kapaklı nüfusunun yılda ortalama yüzde 9 oranında arttığını kaydeden Mandalı, "Kapaklımızın yüz ölçümü, köylerin ve Karaağaç Beldesi'nin de bağlanması ile daha da büyüdü. Böylesine hızla gelişen bir yerleşim yerinde elbette ufak tefek sorunlar olacaktır. Belediye olarak biz de bu sorunları çözmekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı. Mahallelinin MOBESE sistemi talebi hakkında da konuşan İrfan Mandalı şunları söyledi: "Yeni açılan işyerlerine kamera sistemi kurulması zorunlu hale getirildi. Belediye olarak da mahallenin belirli noktalarında kameralarımız mevcut"
Vatandaşın elektrik kesintileri ile ilgili sorunları hakkında da açıklamalarda bulunan İrfan Mandalı, "Trafo sayımız 51'e yükselmesine rağmen hala ilçemize yetmiyor. Yetkililer de bu konudaki şaşkınlıklarını dile getiriyor" dedi. Elektrik ile ilgili problemlerin belediye yetkisinde olmadığını söyleyen Mandalı, "Bazı vatandaşlarımız dilekçe yazmasını bilmiyor olabilir. Bu kişiler belediyemize müracaatta bulunsunlar. Belediye olarak onların adına dilekçe yazıp ilgili mercilere iletebiliriz" şeklinde konuştu. Toplantıların vatandaşın sıkıntılarının dinlenmesi için düzenlendiğini söyleyen Mandalı, vatandaşların bu toplantılara katılmalarını istedi.

15.02.2013 10:54:04 TSI

Editör: Wan Haber