Erzurum'da bedensel engelli 10 yaşındaki Yusuf Can Aras'ın yaşadığı dram, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in sayesinde son buldu. Başkan Küçükler'in talimatıyla Yusuf Can'ı her gün özel bir araç okula götürüp getirirken, bir de akıllı yol yapılıyor.
Minik Yusuf Can, bugüne kadar çeşitli zorluklar içerisinde ulaşabildiği o çok sevdiği okuluna artık özel araçla gitmeye başladı. Başkan Küçükler'in talimatıyla Yusuf Can'ı her gün evinden alıp okuluna götüren özel araç, akşamları da Yusuf Can'ı tekrar okuldan alarak evine bırakıyor. Büyükşehir Belediyesi, Yusuf Can için bir de akıllı yol yapıyor. Yusuf Can'ın eviyle okulu arasında yapılan yol, tekerlekli sandalye kullanımı için özel olarak dizayn ediliyor.
Palandöken ilçesindeki TOKİ konutlarında ikamet eden Aras ailesinin dramı, Minik Yusuf Can Aras'ın 2 yaşındayken kas erimesi hastalığına yakalanmasıyla başladı. Hastalığı yüzünden yürüyemeyen ve sakat kalan 10 yaşındaki Yusuf Can Aras'ı evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki okuluna götürebilmek için bin bir türlü zahmet ve sıkıntı çeken ailesi, rahat bir nefes aldı. Aras ailesinin yaşadığı bu drama kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yusuf Can'a akülü bir tekerlekli sandalye sözü vermekle kalmadı, ailenin çektiği ulaşım çilesine de son verdi.
Başkan Küçükler'in Yusuf Can için görevlendirdiği özel araç, ilk seferini dün yaptı. Evinin önünde kendisini bekleyen özel aracı gören minik Yusuf Can ve baba Necmettin Aras'ın mutlulukları gözlerinden okunurken, Aras ailesinin mutluluğuna komşuları da şahitlik etti. Oğlu Yusuf Can'ı Başkan Küçükler tarafından tahsis edilen özel araca bindiren baba Necmettin Aras, yaklaşık bir kilometrelik okul yolunda yavrusunu yine yalnız bırakmadı. Yusuf Can'a öğrenim gördüğü TOKİ İlköğretim Okulu'ndaki sınıfına kadar eşlik eden baba, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e teşekkür ederek, "Bugün yaşadığım mutluluğu kelimelerle tarif bile edemem. Allah başkanımızdan razı olsun. O bizim çilemizi gördü ve elimizden tuttu, Allah da onun yar ve yardımcısı olsun" dedi.

"YUSUF CAN İLK KEZ ÜŞÜMEDİ"
Yusuf Can'ın kışın her 15 günde bir hasta düştüğünü ve bu yüzden okula gidemediğini vurgulayan baba Necmettin Aras, "Bir kilometre uzağımızdaki okula karlara bata-çıka gidiyorduk. Her seferinde Yusuf Can üşüyor ve uzun süre hasta yatıyordu. Kapımızda bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler'in gönderdiği aracı görünce, çok duygulandım. Minik yavrum okul yolunda ilk kez üşümedi ve etrafına gücülükler saçtı. Bize bu mutluluğu yaşatan başkanımızdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, minik Yusuf Can için bir de akıllı yol müjdesi verdi. Başkan Küçükler'in talimatıyla harekete geçen Fen İşleri ekipleri, Yusuf Can'ın evi ile okulu arasında akıllı yol inşa etmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Elimiz her zaman Yusuf Can'ın üzerinde olacak. Yusuf Can'la aynı kaderi paylaşan başka yavrularımız için de gerekeni yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli yavrularımız ve vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
(EMY-AA-AŞ-Y)

25.12.2012 14:27:14 TSI

Editör: Wan Haber