Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kardelen TV'de yayınlanan "Soruyorum" programının konuğu oldu. Erzurum'un son 9 yılına ayna tutan Başkan Küçükler, programda izleyicilerin SMS'le gönderdikleri soruları da yanıtladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, uydu üzerinden yayın yapan Kardelen TV'nin program konuğu oldu. Gazeteci Sinan Özçaylak'ın hazırlayıp sunduğu "Soruyorum" adlı programda usta gazeteciler Mehmet Şener ve Talat Uzunyaylalı'nın sorularını yanıtlayan Küçükler, imardan ulaşıma, çevre yatırımlarından alt ve üstyapı hamlelerine varıncaya kadar birçok konuya değindi. Yaklaşık 3,5 saat süren program boyunca Erzurum'un son 9 yılına ayna tutan Başkan Küçükler, "Erzurum'un çok büyük alt ve üstyapı eksiklikleri vardı. Hamdolsun biz bu sorunları giderdik. Bundan sonra belediyecilik yapmak artık çok daha kolay olacak" dedi.
PROGRAM İMAR TARTIŞMALARIYLA BAŞLADI...
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in konuk olduğu ve Erzurum'u Kardelen TV ekranlarına kilitleyen programa imar tartışmalarıyla başladı. Başkan Küçükler, Erzurum'daki çarpık ve sağlıksız yapılaşmanın geçmiş dönemlerde atılan yanlış adımlardan kaynaklandığının altını çizerek, "Biz kendi dönemimizde Erzurum'da tek bir gecekondu yapılmasına müsaade etmediğimiz gibi, şehri bu yapılardan temizlemek için adeta seferberlik ilan ettik. Şu ana kadar Erzurum'da eski ve gecekondu diye tabir ettiğimiz 10 binin üzerinde yapıyı temizledik. Kararlıyız, çekirdek Erzurum'u harabe görüntüsünden kurtaracağız" diye konuştu.
Yeni yaptırılan nazım imar planlarına değinen Küçükler, imar planlarının şehirlerin anayasası olduğuna dikkati çekerek, "Öyle bir sistem oluşturduk ki, artık şehrin hiçbir bölgesinde hiç kimse dilediği gibi yapılaşamayacak" dedi.
ERZURUM, 2023 YILINDA TAMAMEN DÖNÜŞMÜŞ OLACAK
Büyükşehir Belediyesi'nin, Eski Mal Meydanı, Palandöken Caddesi ve Şehitler Mahallesi kamulaştırmalarını anlatan Başkan Küçükler, "Mal Meydanı'nda önümüzdeki yıldan itibaren TOKİ ortaklığıyla konut üretimi başlıyor, ihalesine çıktık. Palandöken Caddesi'nde son derece modern konutların inşasına yine yeni yılda başlanacak. Şehitler ve Dağ mahalleleriyle ilgili herkesin bir taahhüdü vardı, ama hep hayalde kaldı. Biz bu hayali gerçekleştirdik ve kamulaştırmalara başladık, yeni konutlar ürettik. Bu süreç böyle kalmayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz ortak çalışmalar çerçevesinde Erzurum'u gecekondudan, harabe, çarpık ve sağlıksız yapılardan kurtaracağız. Yani Erzurum, 2023 hedefi doğrultusunda tamamen dönüşmüş olacak" şeklinde konuştu.
KÜÇÜKLER, ULAŞIM HİZMETLERİNİ ANLATTI
Kardelen TV izleyicilerinin SMS ve telefonlarla adeta soru yağmuruna tuttukları Başkan Küçükler, ulaşım hizmetlerine de değindi. Belediyenin tüm otobüslerinin hatlarıyla birlikte satıldığını hatırlatan Başkan Küçükler, Erzurum halkına yeni otobüs müjdesini de yine ekranlardan verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni satın aldığı 15 yeni otobüsün Erzurum'a ulaştığı bilgisini ekranlardan paylaşan Başkan Küçükler, böylece otobüs sayısının 40'ı aştığını bildirdi. Hafif raylı sistem projesini de ele alan Küçükler, "Hafif raylı sistem projemizin her şeyi hazır. Dış kaynaklı kredi arayışımız var, bunu neticelendirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
MODERN ŞEHRİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
Erzurum'da trafik ve otoparklarla ilgili olarak yöneltilen sorular üzerine Başkan Küçükler, "Şu anda Erzurum'da 4. Otoparkın yapımına başlamış durumdayız. Hatırlanacaktır, Erzurum'da bir tek müstakil otopark bile yokken bugün 3 tane otoparkımız var. Dördüncüsü de yolda. Şehir merkezindeki kamulaştırma projeleri hayata geçtikçe elbette yeni ulaşım ağları ve alternatif yollar, sosyal yaşam alanları da oluşacak. Kültür Yolu projesi kapsamında Kale çevresini açıyoruz, kaynağımız hazır, paramız kasamızda. Bu çerçevede ayrıca tescilli kültür varlıklarımız olan Erzurum Evlerini satın alıyor, restore ediyoruz. Bizim hedefimiz Erzurum şehir merkezine nefes aldırmak, tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve kenti çirkin yapılardan temizlemek. Çok külfetli bir iş ama biz buna kararlıyız" diye konuştu.
PROJELERİMİZİN BİRÇOĞU ZATEN TAMAMLANDI...
Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin tamamlandığını, yakın bir zamanda mevcut terminalin yerinde devasa bir yatırım için kazma vurulacağını dile getiren Başkan Küçükler, "Terminalin yerinde 25'er katlı kuleleriyle şehir oteli, rezidans, eğlence ve ticaret merkezi kurulacak. 210 milyon dolarlık bu yatırım yine Erzurum'a biz kazandırmış olacağız. Mahallebaşı'nda Süt Ürünleri Çarşısı'nı tamamladık. Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, Hurdacılar Sitesi tamamlandı, bitti. Olimpiyat Parkı'nı hizmete açıyoruz. Et Entegre Tesisleri'nin ihalesini yaptık, yer teslim ettik, işe başlandı. Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatına başlandı. Yeni yılda şehir içme suyu şebekesini baştan sona yenileyeceğiz. Meydan projelerimiz var. Narmanlı Camii'nin yanında, Havuzbaşı'nda, Aziziye Parkı'nda ve Ulu Camii'nin karşısında Erzurum'un yeni meydanları olacak. Bunların hiçbiri kağıt üzerinde ya da lafta kalmış işler değil, Erzurum halkı bu hizmetlerin ve projelerin bir-bir gerçekleştiğini görecek" ifadelerini kullandı.
ESKİ ERZURUM VALİLİĞİ BİNASI, ARTIK BÜYÜKŞEHİR'İN...
Kardelen TV ekranlarından Erzurum'a bir müjde daha veren Başkan Küçükler, Yakutiye Belediyesi'nin karşısındaki tarihi Erzurum Valiliği binasını devraldıklarını bildirdi. Küçükler, önceleri DGM ve Bölge İdare Mahkemesi olarak hizmet veren binayı Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıklarını bildirerek, "Erzurum'a ve Büyükşehir Belediyemize hayırlı olsun" dedi.
Programda izleyicilerden SMS'le gelen sorulara da yanıt veren Başkan Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyespor konusuna da değindi. Küçükler, "Takımımızın durumu gayet iyi, oldukça da iddialıyız. Bu takım Erzurum'un takımı. Bazı çevreler ismiyle ilgili olarak çeşitli tartışmalar yapıyorlar. Büyükşehir Belediyesi bu şehrin belediyesi, bu takım da, bu şehrin takımıdır. Erzurumspor konusunda biz üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Erzurumspor'a en büyük yardımı da yine ben yaptım" şeklinde konuştu.
(AA-AA-Y)

23.12.2012 14:04:14 TSI

Editör: Wan Haber