Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sunuculuğunu Turgay Başyayla'nın yaptığı Samanyolu TV'de yayınlanan "Davetsiz Misafir" adlı programın konuğu oldu.
Başkan Küçükler, programda Erzurum'u ve yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Küçükler, "Son yıllarda sosyo-ekonomik değişimler ve bilgi çağının bir sonucu olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın her düzeyinde gelişmeler ve değişimler yaşanmaktadır. Bu durumun sonucu olarak ilimizin de bu değişim ve gelişmelerden etkilenerek birçok alanda ilerleme kaydetmektedir." dedi.
Başkan Küçükler, Erzurum ve yöresinin ülke ekonomisi içindeki yerinin ekonomik büyümeye paralel olarak gittikçe önem kazandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Ulaşım imkanları, çevrede bulunan doğal kaynaklar, kış turizmi ve her türlü kış sporlarının yapılmasına elverişli imkânları, doğal zenginlikleri, zengin folkloru gibi unsurlar ilin gelişimini olumlu yönde etkileyen faktörlerdir. 6 bin yıllık geçmişi olan Erzurum tarihi ve otantik değerleri bağrında barındıran birçok değeriyle cazibe merkezi olan bir kenttir. Özellikle, Palandöken dağı, kenti süsleyen Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemi yapıları Türk mimarlık tarihinin seçkin örnekleri olarak Erzurum'un kültürel turizminin önemli tarihi kaynaklarıdır. Saymakla bitmeyecek kadar çok tarihi esere sahip olan Erzurum tam manasıyla bir kültür ve tarih şehridir. Bizim hedefimiz Erzurum'u Türkiye'nin incisi yapmaktır. Özellikle kış sporları ve kültürel alanda dünyanın en iyilerinden birisi olmak zor ve hayal değildir. Amacımız dünyanın gözünü buraya odaklamaktır. Hiç şüphe yoktur ki dünyanın merkezine yerleşmiş bir Erzurum ülkemizin de, bölgemizin de gelişmesinde lokomotif rolü üstlenecektir."
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'u cazibe merkezi ve marka bir kent haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, ulaşımdan altyapıya, çevre düzenlemelerinden sosyal ve kültürel hizmetlere varıncaya kadar her alanda model bir şehir hedeflediklerini dile getirdi.
Sanatçı Turgay Başyayla'da, Erzurum'da belediyecilik hizmetleri noktasında çok önemli çalışmalar yapıldığını, yapılan çalışmalardan dolayı Erzurum'un modern bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek Başkan Küçüklere başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
(AA-AA-Y)

10.02.2013 09:16:01 TSI

Editör: Wan Haber