Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, iş adamlarının dış pazara açılması konusunda önemli görev üstlenen ve öncülük eden MÜSİAD Erzurum Şubesi'nin özellikle komşu ülkelerle ticari ittifakın geliştirilmesi konusunda lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.
Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geren ziyarette şehrin ve iş adamlarının sorunları dile getirildi. Ocak ayı içerisinde yapılan olağan genel kurulda göreve gelen yeni yönetime başarılar dileyen Başkan Küçükler, MÜSİAD'ın projelerini taktirle takip ettiğini söyledi. Erzurum ekonomisinin gelişmesi için iş adamları arasındaki birlikteliğin sağlanması konusunda MÜSİAD'ın önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Küçükler, "İlimizde çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu var, ama MÜSİAD'ın Erzurum'un gelişmesi açısından bir ayrıcalığı var. Projeleri ile gücü ile önemli hizmetler yapıyor. Erzurum'daki iş adamlarımız genellikle hep aynı pazarlara hitap ediyorlar, MÜSİAD'ın girişimleri ile bizimde desteğimizle bu pazar daha da genişletilebilir. Bunun içinde kendi aramızdaki ittifakı daha da geliştirmemiz lazım. MÜSİAD dernekçilikten ziyade bu şehrin neler üretebileceğini ve iş adamlarının hangi pazarlara girmesi gerektiği konusunda araştırmalar yapıyor. Bugün özelikle İran ve Batum Erzurum için değerlendirilirse iyi bir Pazar olabilir. Batum 10 yıl sonra dünyanın sayılı kentleri arasına girebilir. Erzurum'u güçlü kılmak istiyorsak özellikle Tiflis'e el atmalıyız ve Tiflis bizim olmalı." diye konuştu.
MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ise, Erzurumlu iş adamlarının en büyük sıkıntısının İran ile yeterince ticaret yapamamak olduğunu dile getirdi.
Şube Başkanı Dr. Bekmez, MÜSİAD'ın İran'da temsilciliği bulunduğuna dikkat çekerek, temsilcilik aracılığıyla bu ülkede yeni iş sahaları ve pazarının araştırıldığını ifade etti. İran ile en büyük sorunun yakıt ithalatının yapılamaması olduğuna işaret eden Dr. Bekmez, "Tehlikeli madde olması nedeniyle mazot, gaz ithalatı yapılamıyor. Oysa bugün bir çok kişi bu ürünleri getirip satmak istiyor. Ayrıca, kapılardaki gümrük işlemleri hızlandırılmalı ve vergi oranları düşürülmeli. Bu konuda da gerekli girişimlerimiz olacak."dedi.
Ayrıca, Batum ve Tiflis'in de önemli pazar olduğuna işaret eden Dr. Bekmez, "Geçen hafta yönetimden 3-4 arkadaşımız Batum ile Tiflis'e gitti. Buralarda yaptıkları araştırmalar sonucu özellikle inşaat ve turizm sektöründe Türk firmalar var olmasına rağmen bölge hala bakir. Buralarda kesinlikle olmamız gerekiyor. "ifadelerini kullandı.
(ERZ-AA-Y)

20.02.2013 15:36:46 TSI

Editör: Wan Haber