Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ilçe genelinde yapmış oldukları bölgesel çalışma kapsamında, 1,5-2 yıl içerisinde Elbistan'da işsiz kalmayacağını söyledi.
Başkan Küçük, Kent Konseyi binasında yapmış olduğu açıklamasında, belediyenin görevi olmamasına rağmen, işsizlik sorununun çözümü için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Küçük, "Son 3 yılda belediyenin bünyesinde oluşturduğumuz İş-Kur hizmet noktamızda, binin üzerine vatandaşımıza iş imkanı sağladık. İş-Kur hizmet noktamız bu çalışmasını 3,5 yıldır Elbistan'da sürdürüyor. Çok başarılı bir çalışma olduğunu görüyoruz" dedi.
Geçen dönem seçim projeleri kapsamında işsizlik sorununu ortadan kaldıracaklarına yönelik vaatlerinin olduğunu kaydeden Küçük, "Elbistan'da işsizlik sorununu çözmek için çalışmalarımız oldu ve başarılı olduk. Görevlerimiz arasında olmamasına rağmen geçen dönem belediye kaynaklarını artırarak, bünyemizde 500 kişiyi istihdam ettik. Bunun yanında İş-Kur hizmet noktamız koordinesinde, belediyenin dışında istihdam oluşturma ve yeni istihdam alanlarında büyük gayretler sarf etti. İşsizlik bitmiş midir hayır. Ama 2 yıl sonra Elbistan'da işsiz kimse kalmayacak. Yine İş-Kur hizmet noktamız aracılığıyla 100 kişiyi 9 ay istihdam edeceğiz. Yaz aylarında ise, bu rakamı artıracağız. Bunların dışında bölgemizde yapılacak olan yeni santrallerle ilgili 14 bin işçi alımıyla ilgili gayretlerimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir kapsamında ise, 2 yıl tamamlanmadan Elbistan'da işsizlik tabiri tarih olacak" diye konuştu.
(OZR-AKL-Y)

09.02.2013 14:49:49 TSI

Editör: Wan Haber