Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Tunus'tan TDBB'nin ev sahipliğinde Kocaeli'ye bir dizi incelemeler için gelen yerel yöneticilere, 'yerel yönetimlerin mali yapısı ve etkin kullanımı' konulu bir sunum gerçekleştirdi
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)'nin konuğu olarak bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaeli'ye gelen Tunuslu yerel yöneticiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. TDBB Genel Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, yerel yönetimlerin mali yapısı ve etkin kullanımı konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Tunus'un çeşitli şehirlerinden gelen 30'u aşkın yerel yöneticinin konuk olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu misafirlerini, "İkinci evinize, Kocaeli'ye hoş geldiniz" diyerek selamladı. Başkan Karaosmanoğlu, "Kentimiz sanayinin ve üretimin merkezi. Burada her türlü yerli ve yabancı yatırımcının üretimi var. 1 milyon 650 bin nüfusu bulunan Kocaeli kentimiz her sene 50 bin göç alıyor. Bu ortalama büyüklükte bir kente bedel bir göç oranı. Göç ile birlikte beraberinde sorunları ve artan ihtiyaçları da getiriyor. Göç alan şehirlerin işi zordur. Sorun dağlarını bir bir eritirken şehrimizin geleceğini de planlıyoruz" dedi.
Başkan Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından konuk heyete çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediye takdim törenin ardından kürsüye çıkan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, konuk selamlayarak konuşmasına başladı. Sunumunu bütçe hazırlama, gelir toplam, etkin dağılım ve verimli kullanım gibi 4 ana başlıkta gerçekleştiren Başkan Köşker; toplantının son bölümünde yöneltilen soruları cevaplandırdı. Belediyecilik anlayışının temelinde 'insan odaklı hizmet' yattığını vurgulayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Vatandaşa rağmen 'ben yaptım oldu' mantığı geride kaldı. Ayrım yapmaksızın herkesin başkanı olabilmek, herkese eşit hizmet edebilmek önemli.
Mesaimizin büyük bir bölümünü halkımızın arasında geçiriyoruz. Onların sorunlarını yerinde tespit ederek, aldığımız görüşler ışığında çözüm üretiyoruz. Gönlümüzün ve makamımızın kapısı ardına kadar tüm hemşerilerimize açık. Telefonumuz 24 saat herkese açık. Vatandaşımızla sürekli iletişim halindeyiz. Amacımız Gebze'mize katkı sunmak, kentimizi işinden dolayı değil, yaşamaktan ötürü mutlu olduğu bir kent haline getirmek" dedi.
(MA-MA)

28.01.2013 16:54:54 TSI

Editör: Wan Haber