Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, modern ve tarihle iç içe bir Yakutiye için sürecin ilerlediğini söyledi.
Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projeleri adım adım ilerliyor. Ali Korkut, Hasanibasri'de ihale sürecine gidildiğini, yenilerinin de ardından geldiğini belirterek "Hacıcuma ve Taş Mescit mahallelerimizde 1 etap alanda süreci başlatıyoruz. Yaz ortasında buranın tamamen hazır hale geleceğini tahmin ediyorum" dedi.
Hacıcuma ile Taş Mescit mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap kamulaştırmaları tamamlanmak üzere. Belediye Başkanı Ali Korkut, 1 etap içerisinde az sayıda binanın kaldığını, bunların da yaz itibariyle kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmış olacağını söyledi. Korkut, "Hasanibasri'nin ardından Allah nasip ederse, Hacıcuma ve Taş Mescit mahallelerini kapsayan 1 etapta ihale sürecini yapacağız. Burada da önceliğimiz Erzurumlu müteahhitler olacaktır. TOKİ'yi hiç düşünmedik. Bir rızık varsa, Erzurumlunun olmalı, üretecek isek biz kendi başımıza yapabilmeliyiz. Bu şehrin rantını, bu şehrin insanına yöneltebilirsek işsizlik sorunumuz da, büyüme sıkıntımız da çözülecektir" dedi.
Taş Mescit ve Hacıcuma mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan 456 parselde kamulaştırmalar tamamlanmak üzere olduğunu, oranın yüzde 90'larda olduğunu ifade eden Korkut, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yaz aylarına ihale sürecine yetiştirilmesi planlanan Hacıcuma ve Taş Mescit'de Kentsel Dönüşüm yapım sürecine geçerken, birçok sokakta resim ve görüntülerde kalacak.
İŞTE O SOKAKLAR:
Taşmescit mahallesinde: 1. Günaydın, 2. Günaydın sokaklar, Kantarcıoğlu sok, Süleyman sokak, Sarı Hasan sokak, Şadırlı Sokak, Mustafa Ağa sokak, Midilli sokak, 1. Midilli sokak, Camiönü sokak, Muhtar sokak, Kuşbaz sokak, Güzelkaya sokak, 1. Temirağa sokak, Deveci sokak,
Hacıcuma mahallesi:Hacıcuma sokak, Kabristan sokak, Tünaydın sokak, Saruhan sokak, 1. Arifiye sokak, Arifiye Gül sokak, Delibaba sokak, 1. Süleyman sokak, Samih Kıran sokak, 2 Temirağa sokak, Narmanlı mahalleleri Taşmerdiven sokak, Dere caddesi, Sarıkıran sokak, Semerci sokak. Tellibaba sokak, bundan böyle fotoğraflarda kalacak.
Ali Korkut, kentsel dönüşüm projelerinin eski mahallelerde kökleşen yoksulluğu kırdığını söyledi. Korkut, "Kentsel Dönüşüm bölgelerimizde yüzlerce, binlerce aile eskimiş, tamiri güç ve ölüm riski yüksek evlerde yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu perişanlık içerisinde insanın refaha ulaşma düşü dahi olamaz. Yapılan kamulaştırmalar ile bu insanlara piyasanın üzerinde, daha gerçek değerlerden ödeme yapıyoruz. Bu insanlar aldıkları paralar ile konforlu evler alıyorlar. İçerisinde sıcak suyun olduğu, damında akma sorunu olmayan evlerde oturuyorlar. Bu açıdan da kentsel dönüşüm çok önemli" dedi.
(AA-AA-Y)

03.02.2013 14:22:53 TSI

Editör: Wan Haber