Ardahan'ın tanıtımı için TÜYAP EMİTT fuarına giden Belediye Başkanı Faruk Köksoy, fuar dönüşü değerlendirme yaptı. Fuarın çok iyi bir atmosferde geçtiğini ve ürünlerimizin tanıtımının iyi yapıldığını söyleyen Başkan Köksoy; "Tabi fuarcılık alanında fazla bir tecrübemizin olmadığı da bir gerçektir. Bunun için 2013 yılı Emitt fuarı bize önümüzdeki fuarlarda neler yapabileceğimizin bir aynası gibiydi. Bütün iller, stantlarda kendi ürünlerinin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştılar, bu anlamda bizde yöresel ürünlerimizi sunmaya çalıştık. Örneğin Ardahan balı, Kafkas arı ırkının tanıtımını, Damal Bebeğimizin tanıtımı ve yöresel diğer ürünlerimizi tanıtmaya çalıştık. Sonuç olarak,gurbetteki vatandaşlarımızla bir araya gelerek ve konuşarak Ardahan ile ilgili açıklamalarda bulundum ve önümüzdeki yıllarda neler yapabileceğimizi analiz ettik" dedi.
AŞIKLARIN ATIŞMASI DİKKAT ÇEKTİ
Tiyatrocu Rasim Öztekin Belediye başkanı Köksoy'un birlikte katıldığı Ardahan standında, renkli görüntüler yaşandı.
Aşık Yener Yılmazoğlu ile birlikte Aşıkların atışması dikkat çekti. Kartal Ardahan Derneği eski Başkanı ve İstanbul Huzurevleri Başkanı Ahmet Demirbaş, Kars Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız ve birçok STK Temsilcisinin katıldığı programda Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve yöneticileri misafirlere ev sahipliği yaptı.
Ardahan Kültür Evi tiyatro ekibinin de katıldığı fuarda Ünlü Tiyatro Sanatçısı Rasim Öztekin ' in de standın ilgisini çekti. Ardahan standına gelerek, Ardahan yöresel ürünlerini tattı. Başkan Köksoy, burada yaptığı konuşmada; "2014 de STK ' larla birlikte yapmalıyız" dedi.
Köksoy ve İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ'ın Ardahan'ın tanıtımı için bu tür organizasyonların önemine değindiler ve gelecek yıl yapılacak olan Fuardaki tanıtımda daha iyi organize olabilmek için STK ' larla birlikle hareket edileceğini belirttiler. Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Tüm Ardahanlı hemşerilerime Çabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca, Ardahan standının fuarda açılmasında emeği geçen Ardahan Valimiz Seyfettin Azizoğlu'na, Kültür Müdürlüğümüze ve bu standımızın açılmasından sonra arkadaşlarımızı yalnız bırakmayan Ardahan Federasyonu, Ardahan Kültür evi ve Ardahan'ın çeşitli sivil toplum örgütlerine teşekkürlerimi sunuyorum" Dedi .
2012 YILI KURAKLIK NEDENİYLE BAL'IN TANITIMI TADIMLIK OLDU
Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz, Ardahan ve çevresinde yaşanan kuraklık nedeniyle Ardahan'da bal üretiminin çok düşük olduğunu ve bu yüzden ancak tanıtım ve tadımlık olarak sunabildiklerine söyledi
(OY-AT-Y)

31.01.2013 13:54:41 TSI

Editör: Wan Haber