Basketbol Adamları Derneği tarafından verilen "Geleneksel Basketbol Oskarları" düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Buz Sporları Salonu'nda düzenlenen törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 2011-2012 sezonu değerlendirmesi kapsamında, kentte sporun gelişimine yaptığı katkılar, 21 beldede kurulan spor salonları, spor kulüplerine ve amatör sporlara verilen destekler nedeniyle "Spor Şeref Ödülü" verildi.
Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, daha çok vatandaşa spor yaptırmak, daha çok çocuğu kötü alışkanlıklardan korumak, dostluk ve centilmenliği sağlamak için spora yatırım yaptıklarını belirterek, sporda rekabetçi değil, yetiştirici olmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, yasalar gereği profesyonel spora yatırım yapmadıklarını, ancak kadrolarındaki başarılı sporcuların profesyonelliğe geçiş yapmasını ise teşvik ettiklerini dile getirdi. İzmir'deki 21 beldeye çok amaçlı salon yaptıklarını kaydeden ve bunlara yenilerini ekleyeceklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "En doğru yaptığımız işlerden birisi bu oldu. 7'den 70'e herkes orada spor yapabiliyor" dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu'na ödülünü Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy verdi. Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Murat Özel de "Spora Katkı Ödülü"ne layık görüldü.
(AH-Y)

29.01.2013 10:50:42 TSI

Editör: Wan Haber