İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla İtfaiye binası arkasında yer alan Dr. Mehmet Cağaloğlu Parkı'nın açılışını yaptı.
Parkın açılışına Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ve İlçe yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir için olduğu kadar, Urla için de büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Kocaoğlu'nun destekleri ile Urla'da gerçekleştirilen projelerden bahseden Karaosmanoğlu, "Aziz Kocaoğlu ile çalışmanın mutluluk ve onurunu yaşıyorum" dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu ise, Dr. Mehmet Cağaloğlu Parkı'nın açılışını yaparken, Urla ve İzmir'de belediyesinin yaptığı çalışmalardan bahsetti. 171 bin hektar alana sahip yarımadanın ana merkezinin Urla olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye'de bir ilk olarak bölge tanıtımı için bir yarışma planı İzmir Büyük şehir belediyesinin çalışmaları ile düzenlendi, Yeni Foça hariç bütün arıtma tesisleri bitirildi. Yüzülebilir bir İzmir körfezi hedefliyoruz. Bunu kalıcı olarak sağlamanın çalışmaları içerisindeyiz. 2011'de Dünya'da en hızlı büyüyen metropol kentler sıralamasında 4. sırayı aldık. Yine dünya da bir ilk olarak bölge kalkınması için, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamamen kendi bütçesi ile Gaziemir çevre yolu üzerinde 400 milyon TL'lik Türkiye'nin en büyük fuar projesini başlattık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 1 milyar 600 milyon TL borç ödedik ve hazineye borcumuz yoktur. Bunlarla yetinmeyip, siyasi düşüncesine bakılmaksızın 100 tane kent kanaat önderi ile her ay İzmir'i masaya yatırarak görüş ve fikir alış verişinde bulunuyoruz. 9 senenin sonunda mevcut hükümet; 'İzmirli'ler bize oy verirseniz hizmet alırsınız' düşüncesinden, 'aman hizmet yaparsak belki oy alabiliriz' düşüncesine geldi.".
Başkan Kocaoğlu, parkın açılışının sonrasında beraberindeki Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, CHP İlçe Başkanı Baratalı ve ilçe yöneticileri ile birlikte Özbek Köyü'ne gitti. Burada Özbek Muhtarı Işık Erdoğan'ın ziyaret eden Kocaoğlu, köyün sorunlarını da dinledi. Muhtar Erdoğan misafirleine keşkek ikram edip, Aziz Kocaoğlu'na da şilt taktim etti. Buradan Gülbahçe Mahallesi'ne geçen heyeti, Muhtar Alaattin Bulut davul zurna ile karşıladı. Mahalle sakinlerini dinleyen Kocaoğlu, sahile yürüyüş yolu isteklerini yerinde inceledi, mümkün olanın yapılacağı sözünü verdi. Daha sonra Balıklıova Köyüne giden heyeti, burada da Muhtar Tayyar Yıldırım ve köylüler karşıladı. Köyün kanalizasyon ve altyapı sorunlarının tamamlanacağını kaydeden Kocaoğlu'ndan, Caner Güven isimli bir vatandaş Kırsal Kent Kooperatifi kurulmasını istedi. Aziz Kocaoğlu, ayakları sağlam basan bir plan ve proje ile müracaat etmeleri halinde destek vereceği sözünü verdi.
Son olarak Barbaros Köyü'ne giden Başkan Kocaoğlu ve berebarindeki heyeti, burada Muhtarı Yüksel Ersan ve vatandaşlar karşıladı. Muhtar ve köylülerin soru ve sorunlarını dinleyen Kocaoğlu, hepsini de tek tek yanıtladı. Kocaoğlu'nun Yarımada gezisi Barbaros Köyü'nde son buldu.
(AÖK-ERG-Y)

21.01.2013 08:19:54 TSI

Editör: Wan Haber