İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası kapsamında muhtarlarla yaptığı toplantılara devam ediyor. Tire ilçesinde bugün muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sorunlarını dinledi.
Tire Belediyesi Kültür Sanat Salonu'nda yapılan toplantıya Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, Tire Belediyesi Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan Tire Belediye Başkanı Çiçek, Bütünşehir Yasası'nı anlamak için uğraş verdiklerini, belediye personelini bu konuda eğitime gönderdiklerini, yasayı çıkaranlarla da temasa geçtiklerini, ancak yasayı hazırlayanların bile Bütünşehir Yasası'ndan habersiz olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerinden yönetim şekli varken merkeziyetçi bir yönetim şeklinin neler getireceğini hep birlikte göreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile dostluğumuz eskiye dayanıyor.Kendisine her alanda kefiliz.Başarılı çalışmalarını izliyoruz.Eminim ki İlçemize en iyi hizmeti birlikte vereceğiz.Zaten biz geçtiğimiz yıl İl Özel İdare ile yaptığımız protokol neticesinde 64 adet köyümüzün çöpünü alıyoruz.Onun yanı sıra ufak tefek işleri de kendi imkanlarımızca gerçekleştirmeye çalışıyoruz.Ama artık bütün bunları yasa çerçevesinde yapacağız.Bu yasaya en kısa süre içerisinde adapte olacağımızı düşünüyorum.Burada en büyük iş Büyükşehir Belediyesi'ne düşüyor.Bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

"2014'E KADAR ACİL İHTİYAÇLARI GİDERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Başkan Çiçek'in ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası'nı anlatarak muhtarları bilgilendirdi. Başkan Kocaoğlu, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Bütünşehir Yasası'nın çıkmasının ardından hemen ilçelerde bilgilendirme toplantısına başladık. İZSU'dan da bir heyet gelerek gerekli tespitleri yapacak. Daha sonra belediye başkanları ile toplanıp gerekli değerlendirmeyi yapacağız. Köydes ve İl Özel İdare'nin gerçekleştireceği çalışmaları da öğrenip mükerrer çalışma olmamasını sağlayacağız. Gerekli çalışmayı da biz yapacağız. Benim karşı olduğum husus, köy tüzel kişiliklerinin ve beldelerin kaldırılması. Yerel yönetim, adı üstünde yerinde yönetimdir. Bir beldede belediye başkanı vatandaşın çok yakınındadır, mutluluğunuda paylaşır, acısınıda paylaşır. Bu, merkeziyetçi yönetim anlayışında kesinlikle böyle değildir. Belde başkanları iş yapmıyormuş, para vermezsen yapmaz tabi. Para veremiyorsan, kaldırma mantığı yerine nasıl para verebilirim bunu düşün. Bizler Mart 2014 yılına kadar acil ihtiyaçları gerçekleştirmeye çalışacağız. Daha sonra diğer işler için projelerimizi oluşturacağız. Rutin işler zaten yapılacak. Arıtma tesisi ve içme suyu eski olan ilçeler hemen proje kapsamına alınacak. Biz kent genelinde kalkınmayı sağlayacak, kentin gelirini arttıracak, yaşam seviyesini yükseltecek bir yol haritası ile kalkınmayı hedefliyoruz."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmanın ardından muhtarların sorularını da cevapladı. Kocaoğlu, toplantının ardından Ödemiş'e hareket etti.
(YFŞ-ERG-Y)

17.01.2013 16:02:47 TSI

Editör: Wan Haber