İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte Aliağa'da devam eden yatırımları inceledi. İZSU Genel Müdürü Dr. Ahmet Hamdi Alpaslan'ın yanı sıra İZSU genel müdür yardımcılarının da yer aldığı ziyarette Başkan Kocaoğlu ve Başkan Oğuz geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Aliağa kent içi içme suyu şebeke inşaatını yerinde inceledi.
İlçeleri bir bir ziyaret eden kent genelindeki eksikleri ve devam eden yatırımları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu kez durağı Aliağa oldu. Yaklaşık 3 ay önce Siteler Mahallesi'nden başlayan ve tüm kentin içme suyu iletim hattının yenileneceği içme suyu şebeke inşaatını yerinde inceleyen Başkan Kocaoğlu yaklaşık 6,8 milyon liralık tutarındaki yatırımla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ikinci durağı ise Yeni Şakran oldu. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte ilçenin tek beldesi olan ve bütünşehir yasasının ardından 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte belediyesi kapatılarak Aliağa'nın Mahallesi olacak beldeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz ve belediye çalışanları tarafından çiçekle karşılandı. Şakran Belediyesi'nde meclis üyelerinin ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz ve köy muhtarlarının sorunlarını dinledi. Başkan Kocaoğlu ve Oğuz'u ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz; "Başkanlarımıza sıkıntılarımızı, sorunlarımızı ilettik. Konularla ilgili ayrıca bir dosya sunacağız" dedi.

"UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Çıkarılan Bütünşehir yasası ile birlikte ilçe mülki sınırları içinde bulunan köy ve beldelerin tüzel kişiliğinin ilk yerel seçimlerin ardından sona ereceğini Şakran'ın yanı sıra tüm köylerin Aliağa'nın mahallesi olacağını hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz şunları söyledi: " Şakran Belediyesi ilk yerel seçimlerin ardından kapanacak. Bütünşehir sınırları içine dahil olacağı için hem büyükşehir hem de bizim tarafımızdan hizmet götürülecek. Köyler de aynı şekilde. Bu bağlamda Şakran ve daha önce büyükşehir sınırları dışında kalan ancak yeni yasa ile mahalleye dönüştürülecek köylerimizle ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyükşehir belediyesi ile birlikte uyum içinde çalışmaları sürdürerek ilçe genelindeki tüm yurttaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz."

HER YERE EŞİT HİZMET SÖZÜ
Hizmet götürecekleri yeni yerleşim yerlerinde belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek genel bir değerlendirme yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeni bağlanacak ilçelerin, kapanacak beldelerin eksikliklerini ve taleplerini yerinde tespit ederek ve bu doğrultuda çözüm üreteceklerini vurguladı. Bütünşehir Yasası'nın ardından hemen çalışmalara başladıklarını belirten Kocaoğlu şöyle konuştu: " İlçelere, beldelere giderek başkanları ziyaret ediyoruz. 2004 yılında Büyükşehir Yasası uygulamaya alındığında, adaptasyon süreci doğal olarak uzun sürdü. Bütünşehir Yasası sürecinde ise bu zorlukları yaşamayacağımızı düşünüyorum. Geçen 9 yıllık sürede çok büyük deneyim kazandık. Yeni bağlanan yerleşimlerin devirleri seçimden sonra olacak ama biz şimdiden hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bugüne kadar daha az hizmet almış yerler öncelikli olmak üzere her yere eşit hizmet götüreceğiz."
(HE-AH-Y)

31.01.2013 12:46:44 TSI

Editör: Wan Haber