Kağıthane Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği istişare toplantıları, mahalle muhtarları ile start aldı.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın düzenli olarak her yıl gerçekleştirdiği "İstişare Toplantıları", 2013'te mahalle muhtarlarıyla başladı. İlçeye daha iyi hizmet verebilmek için geleneksel hale getirilerek düzenlenen toplantılar, halkın tüm kesimlerini temsil eden kurum, kuruluş ve toplulukları ve Başkan Fazlı Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti.
Kağıthane mahalle muhtarlarıyla birlikte Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Başkan Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane Başkan Yardımcısı Adem Hanedar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.
'Muhtarlar İstişare Toplantısı', Kağıthane Belediyesi'nin son 9 yılda yaptığı çalışmaların anlatıldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Başkan Kılıç, toplantıya katılan mahalle muhtarlarıyla birlikte geçen yılki istişare toplantısından bu yana yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantı, bu yılın çalışma takviminin hazırlanmasında fikir ve önerilerin değerlendirilmesiyle devam etti.
Göreve geldiğinden bu yana 9 yıldır ilçedeki çalışmalarını 500 bin kişilik bir aile olarak nitelendirdiği vatandaşlarla birlikte yürüttüğünü belirten Başkan Kılıç, "Hoş geldiniz" ifadesiyle görüşmeleri başlattı. Bütün muhtarlar sırayla söz alarak, mahallelerinde bir yıl içinde yapılan çalışmaları değerlendirdiler. Yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında da görüş ve önerilerini dile getiren muhtarlar, temsil ettikleri mahalle sakinleri adına Başkan Fazlı Kılıç'a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, toplantının hayırlı olmasını dilediler.
Toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Başkan Kılıç, yerel yönetimler anlayışı içerisinde yürüttükleri çalışmalarda, halkın görüşlerinin alınmasındaki faydalara değinerek, tüm Kağıthanelilere selam ve teşekkürlerini iletti. Göreve geldikleri yıldan bu yana sürdürdükleri istişare toplantılarını önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten Kılıç, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız istişare toplantılarımız çok verimli geçti. Bu yüzden bu toplantıları geleneksel hale getirdik. Muhtarlarımızla bugün yaptığımız toplantıda onların fikirlerini aldık. Muhtarlarımız bizim için çok önemli çünkü mahalle sakinleri sorunları önce muhtarlara iletiyorlar. Muhtarlar çözüm mercileri ve semt sakinleri arasında köprü görevini üstleniyorlar. Bu nedenle İstişare Toplantılarını muhtarlar görüşmesiyle başlattık" dedi.
AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan da, temsil ettikleri siyasi partinin yerel yönetimler anlayışı olan bu toplantılara katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Başkan Fazlı Kılıç ve ekibine, halkımızın temsilcileri olan muhtarlarımıza teşekkür ederim" dedi. İlhan, yapılan istişare toplantısının hayırlı olmasını diledi.
Muhtarlarla bir aile ortamı içinde geçen istişare toplantısı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
(ÖFA-OK-Y)

16.01.2013 14:00:01 TSI

Editör: Wan Haber