Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS üyesi birlikleri temsilcileri 23-25 Ocak tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya geldi.
Marmara Belediyeler Birliği'nin üyesi olduğu Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS Başkanı ve MBB Encümen Üyesi Özgen Keskin, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen "NALAS İrtibat Memurları Toplantısı" na başkanlık yaptı. Başkan Keskin, sonra ki gün ise NALAS üyelerinin de katılımıyla Dünya Bankası Enstitüsü'nün düzenlediği "Belediye Başkanları ve Şehir Liderleri Diyalogu" na katıldı. "NALAS İrtibat Memurları Toplantısı" nda NALAS'ın faaliyet ve mali raporları gözden geçirildi. NALAS'a destek veren ve hibe sunan kuruluşlar olan İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı SDC VE Alman Teknik İşbirliği Kurumu GIZ tarafından sağlanan mali yardımlar masaya yatırıldı. Ayrıca Nisan ayında Üsküp'te yapılacak ve başkanlık devir teslim töreninin gerçekleştirileceği NALAS Genel Kurul Toplantısının hazırlıkları ele alındı. NALAS'ın 2013-2017 yıllarını kapsayan stratejik planının da ele alındığı toplantıda 2013 yılı bütçesi de gözden geçirilerek onaylandı.
Aynı zamanda NALAS'a yeni üyeliklerin de görüşüldüğü toplantıda Arnavutluk Küçük Şehirler Birliği'nin üyelik başvurusu da ele alındı ve oybirliğiyle kabul edilmesi sonucu NALAS'ın Arnavutluk'taki üye sayısı iki oldu. Toplantının diğer önemli gündemi ise NALAS'ı üye ve partner olarak kabul etmek isteyen ve düzenleyecekleri toplantılarında kendi aralarında görmek isteyen uluslararası kuruluşların davetleri oldu.
Kararların oy birliğiyle alındığı "NALAS İrtibat Memurları Toplantısı" sonrasındaki gün ise Dünya Bankası Enstitüsünün düzenlediği "Belediye Başkanları ve Şehir Liderleri Diyalogu" toplantısında Doğu Avrupa'dan seçilmiş yerel yöneticiler ve uzmanlar konuşmacı olarak söz aldılar.
Başkan Keskin, bugüne kadar NALAS tarafından yapılan çalışmaların yerel yönetimlerin birbirleri ile olan güçlü diyalogun önemli bir yansıması olduğunu vurgulayarak NALAS'ın dünyanın birçok yerine de örnek teşkil ettiğini ifade etti. Sonrasında ise başkanlığını yürütmekte olduğu Yıldırım Belediyesi sınırları içerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerini tanıtan bir sunum yaptı. Başkan keskin, yaptığı sunumda değişen ve gelişen Türkiye'nin bu yolda atmış olduğu adımların da gelecek nesillerle paylaşılacak en önemli şeyin işbirliği, şeffaflık ve kalkınma olduğunu vurguladı.
Bu anlamda bir yerel yönetim ağı tecrübesine sahip olması nedeniyle NALAS' ın bu tecrübelerden faydalanmanın önemine değinen Başkan Keskin ayrıca, "Ülkemizin de sahip olduğu tecrübenin birçok ülkenin tecrübesiyle bir araya geldiği bir platformun Dünya Bankası Enstitüsü (WBI) gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapması çok önemlidir" diye konuştu.
(YS)

25.01.2013 14:46:53 TSI

Editör: Wan Haber