Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, cumartesi günü yeni hastanenin temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan çevre yolunun yapımı konusunda destek istediğini söyledi.
Temel atma töreni öncesi Bakan Binali Yıldırım'a konuyla ilgili dosya sunduğunu ifade eden Başkan Keskin, 1976 yılında belediye meclis kararıyla yapımına karar verilen çevre yolunun hayata geçirilmesi konusunda Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kamulaştırma çalışmalarına başlanması konusunda talepte bulundu.
Başkan Keskin, "Gelişerek büyüyen kentimizde, nüfusla birlikte trafikte her geçen gün artmaktadır. Yeni Büyükşehir yasasıyla 9 belde ve 74 köyün merkezi olan ilçemizde, trafik yoğunluğunun önümüzdeki yıllarda artacağı göz önünde bulundurulduğunda, çevre yolunun yapımı hızlandırılmalıdır. Ödemiş ve Küçük Menderes Havzasının gelişimi konusunda büyük destek gösteren bakanımızın, Ödemişlilerin 37 yıllık hayali olan çevre yolunun gerçekleşmesi konusunda bizlere destek olacağına inanıyoruz" dedi.
Belediye tarafından Bakan Yıldırım'a sunulan dosyada ayrıca, TCDD'ye ait Ödemiş Gar (Eski istasyon) ile Ödemiş Şehir İstasyonu (yeni istasyon) arasındaki bin 500 metrelik demiryolu hattının iptal edilerek, yeşil alan olarak kullanılmak üzere belediyeye tahsisi de talep edildi.
(AG-ERG-Y)

28.01.2013 09:05:01 TSI

Editör: Wan Haber