Viyana'da Dünya Bankası ile Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) toplantısını yöneten Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Türkiye'ye oradan gıpta ile bakılıyor. Avrupa'nın bizden örnek alacağı çok şey var" dedi.
Viyana'da Dünya Bankası ile Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) arasındaki toplantıyı dönem başkanı olarak yöneten Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, toplantının ardından yurda döndü. Toplantı ile ilgili konuşan Başkan Keskin, "Türkiye'nin dönem başkanı olduğu NALAS'ın genel başkanlığını yapıyorum. NALAS, Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı'dır. Bu belediyeler birliğinde 9 bin 500 belediye var. Özellikle balkan ülkelerinin tamamını kapsayan, 16 ülke içerisinde 9 bin 500 belediyenin de başkanlığını sürdürmekteyiz bu dönemde Türkiye olarak. Dünya Bankası ile NALAS'ın bir toplantısı vardı. 2 ayda bir Avrupa'daki bu toplantıları yönetip dönüyoruz. Bu son toplantıda oldukça önemliydi. Özellikle Avrupa ülkelerindeki kriz ülkemize ne kadar teğet geçtiyse de gerçekten burada büyük bir gıpta ile izlenmekteyiz. Avrupa'da bilindiği gibi büyük bir çöküntü var. Belki birkaç ülke var iyi durumda ama geneli çöküntü içinde. Bu nedenle bir toplantı yapıldı. Biz de orada o toplantıyı yönettik" dedi.
Toplantıda sunum yaptığını belirten Başkan Keskin, "Özellikle kendi ilçemde uyguladığım kentsel dönüşüm çalışmasını anlattım ve sosyal belediyecilikten bahsettim. Muhtemelen Mart ortalarında Ankara'da AB krizi ve buna karşılık sosyal belediyecilik sempozyumu düzenleyeceğiz. Avrupa'nın bizden örnek alacağı çok şey var. Yıllarca Avrupa'da geri kaldık ama bugün ilerideyiz. Özellikle ekonomi de ülkemiz her geçen gün daha iyiye gidiyor. Avrupa krizinde bizde etkilendik ama şuanda Türkiye oradan gıpta ile izleniyor" diye konuştu.
(MA-ET-OK-Y)

26.01.2013 11:23:42 TSI

Editör: Wan Haber