WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, her hafta düzenlediği mahalle gezilerine bu hafta da devam etti. Süphan Mahalle’sine yapılan geziye BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ile teknik ekipler katıldı. İlk olarak Bölge Hastanesi’nde yaşanan su patlağı ile ilgili yapılan çalışmaları inceleyen Kaya ve beraberindekiler burada bir süre hastane yetkilileri ile de görüştü. 

Daha sonra Süphan Mahallesi Gölatı Sokakta yaşanan su sıkıntısı ile ilgili mahalle sakinleri ile görüştü. Bölge Hastanesi’nde yaşanan su patlağı ile ilgili mahallenin su alamadığını aktaran yetkililer su sorunun Pazar gününe kadar çözüleceğini belirtti. Burada halkla yapılan toplantının ardından bu kez Süphan Mahallesi Köyiçi’nde halkla bir araya gelen Kaya ve beraberindekiler burada yapılan kanalizasyon ve drenaj çalışmalarını inceledi. Kaya’nın mahalleye girmesi ile birlikte onlarca çocuk Kaya’nın aracının önünü keserek ‘Bekir Başkan’ sloganları attı. Mahallenin içerisine kadar çocuklarla birlikte yürüyen Kaya, mahallede bulanan kadınlarla da uzun uzun sohbet etti. İncelemenin ardından Kaya ve beraberindekiler mahalledeki bir taziyeyi ziyaret etti. Kaya ve beraberindekiler daha sonra mahalleden ayrıldı.

Bu arada Van Büyükşehir Belediyesi’nin Kale Yolu ve Kale Yoluna bağlı sokaklardaki parke taşı, kaldırım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Bir haftadır süren çalışmalar önemli bir noktaya getirildi.

Editör: Wan Haber