Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bekir Kaya, AKP Tuşba Belediye Başkan adayı Fevzi Özgökçe'nin basına düşen hakaret dolu açıklamalarına "Bu zat alçaklığın tarihine yeni bir katkı yapmıştır" dedi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bekir Kaya, katıldığı büro açılışında AKP Tuşba Belediye Başkan adayı Fevzi Özgökçe'nin Kürtlere, BDP'lilere, Kadınlara ve Van Belediyesi'ne hakaretler yağdırdığı açıklamalarına ilişkin çok sert bir cevap verdi. 


Bekir Kaya: O zat alçaklığın Evrensel Tarihi’ne yeni bir katkı yapmıştır
Özgökçe'nin açıklamalarına ilişkin "O zat alçaklığın tarihi’ne yeni bir katkı yapmıştır" şeklinde değerlendiren Kaya, "Alçaklık, bilerek, isteyerek ve tasarlayarak en kötü ve en ahlâksızca eylemlere girişmektir. Alçaklığın tarihi böyledir. Kürdistan tarihinde de böylesi tarihe geçmiş kişiler de elbette vardır. Kürt tarihinde büyük ihanetçiler olarak anılanlar bugün nasıl anılıyorlarsa, bu zat ve onun gibileri de yüzyıllarca anılacaklardır. Alçaklık, toplumun mahkûm ettiği ve ‘kötü’ diye adlandırdığı her türlü pis eyleme tekabül eder ve bu kavram en başta da iktidar yalakası bu zatlara denk düşer" dedi. 


Kaya: Bu alçaklık tarihinin devri geçmiş sanıyorduk, yanılmışız
Bu tür zat'ların sırf bu iktidarların ceketçileri olmak için o alçaklığı kendi halkına karşı derinleştirmekten geri durmadığını söyleyen Kaya, "Onur duygusundan habersiz olan bu zat, başkalarını da kendisi gibi sanır. Eskiden maşa olarak kullanılan Kürt tipinin devri çoktan geçti sanıyorduk ama bakıyoruz ki, kendi halkına küfrederek hala bunu yürütmek isteyenler var. Bir kez daha anladık ki alçaklığın tarihi bu alçaklarla devam ediyor, devam edecektir. O günden bugüne bu tarihin içerisinde yer alanlar bu halkın içerisine çıkamadı, bundan sonra da çıkamayacaklardır" diye konuştu. 


Kaya: O hırsız çetesine sayısız dava açtık
2009 yılında göreve geldiklerinde Van'ın bir aile çiftliği şeklinde yönetildiğine şahitlik ettiklerini söyleyen Kaya, o dönem kentte dönen tüm hırsızlıklar, atamalar ve ihalelerin o hırsız çetesinin elinden geçtiğini hatırlattı. O soysuz hırsızlar hakkında sayısız dava açtıklarını söyleyen Kaya, "Adı Çelik miydi Çomak mıydı neydi bilmiyorum ama Bakanlık yapmıştı. Şimdi onun ceketçisi olan diplomalı bir cahil çıkmış  'belediye yönetmek çocukların işi değil' diyor. Belediye çocukların da yaşlıların da, kadınların da gençlerin de işidir. Belediye herkesin kurumudur. Belediye de sadece bir kesimin işi olamaz onlar da AKP’li rantçılar ve çetecilerdir. Çünkü onlar ancak ayakkabı kutularını doldurabiliyorlar.  Çünkü onlar evdeki milyon dolarları sıfırlama peşindeler" dedi. 


"Bu zat, tüm Kürtlere hakaret etmiştir"
Özgökçe'nin 'Seçimden sonra 21 plakaları araçları hepsini Van'dan göndereceğiz' açıklamasına değinen Kaya, "Şimdi bu zat çıkmış 'Van’da 21 plaka dolaşıyormuş' ve 'Van'da Diyarbakırlı dolaşıyormuş' diyor. Senin Diyarbakır ve Kürt düşmanlığın nerden geliyor? Sen Kürt bir Anne ve Babadan doğmamış mısın? Sen bu açıklamanla sadece Diyarbakırlılara değil, sadece Vanlılara değil, sadece BDP'ye değil, sadece akrabalarına değil, tüm Kürt halkına hakaret ediyorsun. Van'da 100 binin üzerinde kayıtlı araç var ve bunların 70 bini Van plakasıdır diğerleri ise İstanbul, Ankara, İzmir plakalarıdır. Biz 'Van'da neden İstanbul, İzmir plakası var' anlayışının içerisine girebilir miyiz? Hayır. Ama bu zihniyeti körelmiş kişiler bunu yapar" diye konuştu.  


Kaya: Eee Hüseyin Çelik'in ceketçisi olmak böyle bir şey
Van Belediyesi'nin 'Van'ı karanlığa mahkum ediyor' sözlerine değinen Kaya, bu diplomaları cahilin TEDAŞ'ın belediyenin bir kurumu olmadığını bilmemesinin hazin bir durum olduğunu söyledi. 2009 yılında önceki belediyenin bir jeneratör almadığı için arıtma tesisini çalıştıramadığını belirten Kaya, "Kendi belediyeleri dönemindeki pislikleri getirip bize mal ediyorlar. E çünkü Hüseyin Çelik’in ceketçisi olmak öyle bir şey yapmasını gerektiriyor. Bir de köylere gidiyor 'BDP belediyesi size hizmet getirmemiş' diyor. O zat o kadar cahil ki, 30 Mart’a kadar köylerin Özel İdareye ait olduğunu, Özel İdarenin başında Vali'nin olduğunu bile bilmiyor" dedi. 


"Demokratik özerklikte talancılara, hırsızlara yer yok"
'Onların bir projesi yok, onların tek projesi demokratik özerklik' söylemlerine değinen Kaya, "Doğrudur en büyük projemiz Demokratik Özerkliktir. Demokratik Özerklikten korkuyorlar çünkü. Demokratik Özerklik halkın, kendisini de şehrini de mahallesini de köyünü de yönetmesidir. Demokratik Özerklik kendi kaynaklarını şeffaf bir biçimde kullanabilmesidir. Çünkü demokratik özerklik gelirse talancılara, rantçılara yer kalmayacak. Çünkü nemalandıkları bütün kaynaklar kesilecek" diye konuştu. 


Bekir Kaya: 'Rûya wan bûye çermê gamêş' 
Kaya, konuşmasını şöyle sonlandırdı; "Bizim katillerimiz bizim evlerimize gelerek bizden oy istiyorlar. Sınırlarda ayda kaç tane gencimiz vuruluyor. Sebebi ise 50 TL için. Bir bidon benzin getirip satmak için gençlerimiz vuruluyor. Çaldıran'dan, Saray'a Özalp'dan, Başkale'ye kadar gençlerimiz vuruluyor. Hiç duydunuz mu 'hey İran benim vatandaşımızı neden vuruyorsun' diyen bir AKP'li? 50 TL için insan öldürüyorlar ama trilyonları götürenler ortalıkta dolaşıyorlar. Roboski de ölüm emrini verenlerden kimse yargı önüne çıkartılmadı. Oradaki komisyona imza atanlardan biri de AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’dır. O raporda 'ölüm Kürtlere revadır' yazısının altına imza atan AKP Milletvekili Gülşen Orhan'dır. Halkımızın katilleri bugün gelip bizi eleştiriyorlar. Bunların ar damarları çatlamış. Daha öncede dediğim gibi 'Rûya wan bûye çermê gamêş' Bunlar kendi halklarına karşı bile ırkçılık yapıyorlar.  Halkımız bunlara gereken cevabı verdi ve vermeye devam edecektir" dedi. 

Editör: Wan Haber