İstanbul'un Güngören İlçesi Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, belediyelerinin kuruluşunun 20'inci yılı dolayısıyla, yine 20'inci yaşını kutlayan İhlas Haber Ajansı'nı ziyaret etti. Başkan Karaman'ın anlamlı ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten İHA Genel Müdürü Thomas Bonifield, "20 yıl, önemli bir kilometre taşı" dedi.
Güngören Belediyesi Başkanı Şakir Yücel Karaman, Güngören Belediyesi ve İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) kuruluşlarının 20'inci yılı münasebetiyle İHA Genel Müdürü Thomas Bonifield'i ziyaret etti. Ziyarette İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı ve İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven de hazır bulundu.
Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Şakir Yücel Karaman, Güngören'in 20 yılda gelişen ve değişen yüzünü anlattı. İHA'nın 20'inci yaşını da tebrik eden Başkan Karaman, "Biz de Güngören Belediyesi olarak bu yıl 20'inci yılımızı kutluyoruz. Kasım 1992'de Güngören Belediyesi kuruldu, Ocak'ta da İhlas Haber Ajansı. Yaş kardeşlerimizi ziyaret edelim istedik. Yaşanan sürece baktığımızda 20 yıl, önemli ve güzel bir gelişim süreci" diye konuştu.

"20 YIL ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI"
Başkan Karaman'a yaptığı anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür eden İHA Genel Müdürü Thomas Bonifield de, "20 yıl, önemli bir kilometre taşı. Bu ajans kurulduğunda sadece devletin ajansı vardı. Kurucumuz Enver Ören Bey'in böyle bir projeyi gerçekleştirmesi çok güzel. Biz diğer kardeş kuruluşlarımıza baktığımızda bebek sayılırız, zira gazete 40 küsur yaşında" dedi. Bonifield, Başkan Karaman'a beraber yapılan çalışmalardan ötürü de memnuniyetlerini dile getirdi.

"BİZİ KURTARACAK ŞEY KENTSEL DÖNÜŞÜM"
Güngören'deki kentsel dönüşüm sürecini değerlendiren Başkan Karaman, "İlçenin yapısı, konumu olarak da zorluklarımız var. Güngören'in 320 bin nüfusu var, Avrupa'nın kilometreye düşen nüfus bakımından en yoğun ilçesi. Trafik, en büyük problemimiz. Bizi kurtaracak şey kentsel dönüşüm. 1960'larda plan yoktu. Belediye 'sen şuraya, sen buraya yapabilirsin' diye işaret vererek binalar başlamış. 1970'lerin sonunda Çinçin deresinde balık tutuyorduk. Şu an onun üstünü kapatıp yol yaptık. E-5'e cephesi olan çok hızlı gelişen bir gölge. Merter, tekstille çok hızlı ve düzensiz gelişti. Güngören, 1992'de ilçe olduğunda yüzde 92-93'ü zaten yapılanmıştı. Şimdi yeniden değişim lazım" diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE EN ÖNEMLİ UNSUR, VATANDAŞ RIZASI"
Başkan Karaman, kentsel dönüşüm sürecinde en önemli unsurun vatandaşın rıza göstermesi olduğunun altını çizerek, "Siz belli bir alanda dönüşüm yapmak istiyorsanız, öncelikle vatandaşın rıza göstermesi lazım" dedi.
Başkan Şakir Yücel Karaman, dönüşüm sürecinde isteyen vatandaşların kira ya da kredi imkanından yararlanacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kira yardımı istiyorlarsa 18 ay, 600 lira ayda kira yardımı alıyorlar. Ya da vatandaş, devletten veya özel bankadan kredi talebinde bulunuyor. Bunun 4 puanlık faizini devlet ödüyor. Maksimum 100 bin lira kredi alabiliyor. Bunun faizi de 23-26 bin lira ediyor. Biz de sıfırdan kaçak yok, yani gecekondu yok."
Ziyaretin sonunda Başkan Karaman, İHA'ın 20'nci yaşını yeniden kutladı. Başkan Karaman, daha sonra İHA servislerini gezdi.
(HÇ-ET-OK-Y)

16.01.2013 16:00:11 TSI

Editör: Wan Haber