Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici ve beraberindeki heyet, 15 Ocak 2013 Salı günü akşam saat 18.00 de Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette TOKİ tarafından yapımı planlanan Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin nereye yapılacağı konusunun ele alındığını ifade eden Başkan Karahan, "Heyet üyelerine hastanenin şehir merkezinde Hükümet Konağının karşısındaki belediyeye ait Otogar alanı başta olmak üzere yine bu bölgede belediyeye ait Kocalar Harman Yerine yapılması yönünde iki ayrı öneri sunduk. Ancak görüşmelerimiz daha çok otogar alanı üzerinde yoğunlaştı ve bu hususta imar planı değişikliği yapılması için düğmeye basıldı" dedi.
Önerinin gerçekleşebilmesi için Belediye Meclisinin bu yönde karar alması gerektiğini dile getiren Başkan Karahan, belediye başkanı olarak hiç vakit kaybetmeden Belediye Meclis üyelerini 19 Ocak 2013 Cumartesi akşam saat 19.30'da Toplantı Salonunda Olağanüstü Toplantıya çağırdığını bildirdi.
Belediye Meclisinin 19 Ocak 2013 Cumartesi akşamı gerçekleştireceği olağanüstü toplantıda hastanenin otogarın bulunduğu alana yapılması yönünde olumlu karar vereceğine inandığını ifade eden Başkan Karahan, "Meclisimizin alacağı kararı Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine hemen ulaştıracağız. Onlarda konuyu Sağlık Bakanlığına iletecekler. Sağlık Bakanlığı önerimizi uygun bulduğu takdirde 1,5 yıldır yer konusunda uzlaşma sağlanamadığı için yapılamayan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin inşaatına hemen başlanacak" şeklinde konuştu.
Belediye olarak öneride bulundukları Otogarın bulunduğu alanın parasal değerinin 25-30 milyon TL civarında olduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, "Ancak biz belediye olarak olaya ekonomik yönden bakmıyoruz. Otogarın şehir merkezinde ve yürüyüş merkezinde bir yerde bulunması bizim için çok daha önemli. Vatandaşlarımızın hastaneye en kolay ulaşabileceği yerin otogarın bulunduğu alan olduğuna inandığımız için böyle bir öneride bulunduk" dedi.
Hastanenin otogarın bulunduğu alana yapılmasının vatandaşlar kadar esnaflar ve eczacıları da mutlu edeceğine inandığını anlatan Başkan Karahan, "Gördüğünüz gibi belediyemiz bu tür konularda kamu kurum ve kuruluşlarının özellikle de sağlık kuruluşlarının yanında. Böylece belediye yer vermiyor, belediye yaptırmıyor ifadelerinin ne kadar asılsız ve yersiz olduğunu halkımız bir kez daha görmüş olacak. Belediye vatandaşa yansıyacak her türlü hizmetin yanında yer alıyor. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerin yanında olmaya devam edecektir. Bundan halkımız hiç şüphe etmesin. Eğer Sağlık Bakanlığı örenimizi uygun bulursa şirin ilçemiz Simav kendisine yakışır bir hastaneye kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

16.01.2013 16:18:53 TSI

Editör: Wan Haber