Alaşehir'in MHP'li Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, su parasını yatırmayan abonelere isyan etti.
Alaşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında su paralarının düzenli ödenmesi ve hayır çeşmelerinin görüşülmesi sırasında konuşan Başkanı Gökhan Karaçoban, hem su abonelerine kızdı, hem de özeleştiri yaptı. Su paralarının birikmesinde belediye olarak kendilerinin de ihmalinin olduğunu belirten Karaçoban, "Hem sen su parasını ödemeyeceksin, hem de ne kadar borcun olduğunu bilmeyeceksin, yok böyle bir şey. Bu, parasını ödeyen aboneleri enayi yerine koymaktır. Bana bunun için oy verecekmişsin, verme istemiyorum böyle oyu" diyerek isyan etti.
Alaşehir Belediyesi 2013 yılı ikinci olağan meclsi toplantısına, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ın su paralarını ödemeyenlere karşı gösterdiği tepki damgasını vurdu. MHP'li 7, AK Parti'li 5 belediye meclisi üyesi ve birim amirlerinin katıldığı meclis toplantısında, bazı abonelerin su paralarını ödemediği, borcunu ödemeyenlerin bazılarının ise borçlarını ödememek için belediye başkanı Gökhan Karaçoban'a başvuruda bulunduğu dile getirildi. Gökhan Karaçoban, borcunu ödeyen dürüst vatandaşların enayi yerine konulduğunu, suyu kesilen vatandaşın da borcunun ne kadar olduğunu öğrenme nezaketinde bile bulunmadığını, partilisini, tanıdığını araya koyarak iş yaptırmaya çalıştıklarını dile getirdi, "Böyle oy da istemiyorum" dedi.
Konuşması sırasında git gide sinirlendiği gözlenen Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, şöyle devam etti: "Bakın ben bu konuda çok hassasım. Böyle şey yok, hem ödemeyeceksiniz, hem de üstüne bastıracaksınız. Böyle bir olay yok. Ödeyen insanları da enayi yerine koymaya kimsenin hakkı yok. Ama şurada hak veririm; belediye de önümüzdeki süreçte, inşallah aynı TEDAŞ'ın yaptığı gibi haftasına pat diye kesebiliyor mu? O zaman tamam. Neden kartlı sisteme geçiyoruz? İşte bu sebeblerden dolayı kartlı sisteme geçmek zorunda kalıyoruz. Alaşehir Belediyesi'nin şu anda yaklaşık 4 milyon TL vatandaştan alacağı var. Su kesmenin çok insani olduğunu savunmuyorum. Doğru bir yaklaşım olduğunu da düşünmüyorum. Bunu tahsil etmekten, zorlamaktan başka şansımız yok. Ben 500 bin TL için sizden yetki istiyorum. Ankara'ya faizle para dilenmeye gidiyorum. Vatandaşın cebindeki 4 milyon TL'yi almıyorum. Yok öyle bir şey. Ben bundan şikayet eden adamı hiç anlamıyorum, adı kim olursa olsun. Aslında kanun çok daha açık söyler; yani borcunu ödemeyeni direkmen icraya çık, git evindeki buz dolabını al, televizyonunu al. Ama suyunu kesme. Adamın borcu 2 bin TL'ye çıkmış, 'borcumun ne kadar olduğunu bilmiyorum' diyor. Böyle bir şey var mı? 'Benim suyu kesmişler, açtır' diyor ya, 'borcun ne kadar' diye soruyorum 'bilmiyorum' diyor. böyle bir şey olabilir mi? Borcunu sormak lüksüne (!)katlanmıyor. Ben yemin ediyorum; belediye binasına girerken ayaklarım geri geri gidiyor."
Karaçoban, "Belediye olarak 22 bin su abonemiz var. Bunların içerisinde borcunu düzenli ödeyenlere teşekkür ediyorum. Ama bir de düzenli ödeme yapan abonelerimizi enayi yerine koyarak borcunu ödemeyenleri ise kınıyorum. Adam borcunu ödeyememiş, gerçekten ödeyemeyecek durumdaysa zaten buna kolaylık sağlıyoruz. Bunun yanında borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş, yapılandırma yaptırtmış, buna rağmen borcunu ödemeyenlere de isyan ediyorum.Adam hem borcunu ödemiyor, hem de ödememek için siyasi çevrelerini veya bir tanıdıklarını devreye sokarak ödememenin yollarını arıyor. Olmaz böyle bir şey. Buna asla taviz vermeyeceğiz, borcunu ödemeyen abonelerin sularını keseceğiz. Başka seçeneğimiz kalmadı. Enteresan olan; adam hem suyum kesilmesin diye bana geliyor, hem de borcunun ne kadar olduğunu bilmiyor. Ayrıca borcunun ne kadar olduğunu öğrenme nezaketinde bile bulunmuyor. Bu yüzden ve aracılardan bıktığım için, belediye binasına gelmek istemiyorum, gelirken ayaklarım geri geri gidiyor" diye konuştu.
(ND-ERG-Y)

09.02.2013 09:51:11 TSI

Editör: Wan Haber