Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KATSİAD) Perşembe günleri geleneksel olarak düzenlediği kahvaltıya konuk oldu. İlçenin sınai, ticari, turizm, istihdam, lojistik ve çevre konularını sanayicilerle irdeleyen Başkan Karabalık, özellikle yeni bir üniversite getirilmesi, noter hizmetinin verilmesi ve lojistik yapılanmanın değerlendirilmesi konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.
KATSİAD Başkanı Mustafa Ertürk ve yönetim kurulu üyelerinin, geleneksel Perşembe kahvaltı organizasyonuna yardımcıları Bali Holat, Hüseyin Bülbül ve Efkan Atmaca ile katılan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Sümela Uzuntarla Dinlenme Tesisleri'nde sanayicilerle çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundu. Kahvaltılı toplantıda ilçenin sınai, ticari, turizm, istihdam, lojistik ve çevre konularını irdeleyen taraflar Kartepe'nin kalkınmasında atılacak adımları masaya yatırdılar.
Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve ekibini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden KATSİAD Başkanı Mustafa Ertürk, özellikle sanayiciler adına başta istihdam, yapılanma ve bölgesel iletişim eksikliğini vurgulayarak nasıl katma değer sağlayabileceklerini ve sanayicilerin taleplerini aktardı. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Türkiye'de sanayiciye rağmen hiçbir şey olmasının mümkün olmayacağını belirterek, "Kartepe Belediyesi olarak biz sanayicilerimizi önemsiyoruz. Bugün burada olmamızın nedeni de budur. KATSİAD üyeleri ile bu gönül köprüsünü kurduğumuzu düşünüyorum. Kartepe'de oluşturmak istediğimiz kentlilik kültürünün oluşturulmasında önemli sivil toplum örgütlerinden KATSİAD'ın da desteğini beklemekteyiz" dedi.
Kartepe'nin kısa zamanda marka olmayı başarmış bir ilçe olduğunu belirten Başkan Karabalık, "Kartepe'de en çok yakınılan konu işsizliktir. İşkur ile yapılan protokol ile istihdam konusunda önemli çalışmalarda bulunmaktayız. Sizlerin de kalifiyeli eleman bulmakta zorlandığını bildiğimiz için bunu mesleki eğitimle aşabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda İŞKUR, KATSİAD, belediye ve diğer kurumların yapacağı işbirliği ile açılacak mesleki eğitim kurslarının büyük ses getireceğini düşünüyorum. Burada kentlilik kültürünü oluşturarak ticari hayatı da artırarak işsizliğin önüne geçebiliriz. Bunun için 3780 dönümlük alanda kent merkezi düşündük ve bu projeyi hayata geçirdik" dedi.
(MA-MA)

17.01.2013 16:07:29 TSI

Editör: Wan Haber