Kartepe Arslanbey bölgesinde ikamet eden gençler, kurdukları Kartepe Güvercin Sevenler Derneği'ne destek için Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı ziyaret ettiler.
Kartepe'nin Arslanbey bölgesindeki gençler kendi aralarında kurdukları derneklerle adından söz ettiriyor. Dernekleşen gruplara bölgedeki güvercin sevdalısı gençler de katıldı. Menderes Mahallesi'nde Alper Akçakaya başkanlığında, Kartepe Güvercin Sevenler Derneği'ni kuran dernek üyesi gençler, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı ziyaret ederek destek talebinde bulundular.
Başkan Karabalık'tan dernek binalarının tefrişi konusunda destek isteyen gençler, "Sayın başkanımızın, sizin gençlere verdiği değeri biliyoruz. Güvercin sevdalısı bizlerde organizasyonlara katılmak ve başarılı çalışmalarda bulunmak adına bir araya geldik" dediler. Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Karabalık da, "Mahallenizdeki derneklerin aktif görev yaptığını biliyorum. Sizlerin de derneğinizde eğitime yönelik çalışmalarla bilgi ve ahlak yönünden gelişmiş insanların yetişmesine katkı vermenizi istiyorum. Derneğinizin bir kültür merkezi gibi çalışması en büyük arzum. Bunu gerçekleştireceğinize inancım tamdır" dedi.
Kartepe'nin sahip olduğu değerlere dikkat çeken Başkan Karabalık, Arslanbey bölgesine gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında gençleri bilgilendirerek bunları bölge insanlarıyla paylaşmalarını istedi. Gençlere "Okullar, parklar, spor alanları, yollar, iş merkezleri ile Arslanbey bölgesinde yaşanan değişim ve gelişim yönünden sizler oldukça şanslısınız. Dün farkına varamadığınız değerleri bugünlerde daha iyi görüp anladığınızı düşünüyorum. Kötü alışkanlıklardan uzak kalacak eğitim seviyenizi yukarı çekecek çalışmalara daha fazla ağırlık vermenizi istiyorum" diyen Karabalık, "Bir süredir yaptığımız girişimler hamd olsun sonuç verdi ve Arslanbey Organize Sanayi Bölge Yönetiminden bir endüstri meslek lisesi, işadamı Fehmi Yıldız'dan da cami sözü aldık. Organize sanayi bölgesinde yapılacak okulda eğitim alacak gençlerimiz arayış içine girmelerine bile gerek kalmayarak iş ve staj imkanı bulabilecekler" dedi.
Kartepe Sukay Park Tesisleri'nden faydalanma imkanı ile ilgili soru yönelten gençlere bir de müjde veren Başkan Karabalık, "Eğitim çalışmalarını ön planda tutacak dernek üyelerinizi ödüllendirmek için belirli zamanlarda su kayağı tesisini ücretsiz kullanabileceksiniz. Bunu tesis yetkilileri ile görüşün" dedi. Gençler her zaman yanlarında olan başkanın müjdeleri ve verdiği destekler için teşekkür ederken, derneklerinin başkanın beklentileri yönünde çalışmalarda yapma sözü vererek belediyeden mutlu bir şekilde ayrıldılar.
(İÇ-İÇ)

02.02.2013 11:40:47 TSI

Editör: Wan Haber