Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Mansuroğlu ve Manavkuyu mahalleleri sakinleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Verdiğimiz sözleri tutuyoruz ve tutacağız. Yapamadıklarımızı da yeni dönemde tamamlayacağız. Belediyenize sahip çıkın" dedi.
Başkan Karabağ, ayrıca toplantıya katılan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam başta olmak üzere tüm vekillerin, Bayraklı ile ilgili hükümetin hiçbir yatırımının bulunmadığını mecliste dile getirmelerin istedi. Susam ise, konunun takipçisi olacağını belirterek, "Bayraklı'yı mecliste gündeme getireceğim" diye konuştu.
Düzenlenen kahvaltılı toplantıda vatandaşlara seslenerek, sorun ve sıkıntılarını dinleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçesindeki durumun diğer ilçelerden farklı olduğunu ifade ederek, "Zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz" diye kaydetti.
Bayraklı'nın kırsal mahallelerindeki seçmenlerin, diğer bölgelere oranla daha fazla sıkıntılı olduğunu belirten Başkan Karabağ, şunları dile getirdi: "Din ve yoksulluğun kullanılarak yapıldığı siyaset anlayışına karşı 21 semt evi açarak, bayan arkadaşları görevlendirdik. Belediye ile ilgili şikâyetleri aldık, kurslar düzenledik, yardımları oralardan dağıttık. Tüm ibadethanelerimizi tek tek temizliyoruz ve buna da devam edeceğiz. Ancak bunu gösteriş olsun diye değil, dine olan inancımız ve saygımızdan dolayı yapıyoruz. Dolayısıyla Bayraklı'da durum diğer ilçelerden daha farklı ve zorlu. Bayraklı'da mevcut yerel anlamdaki gücümüzle zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bazı sözler verdik. Kimisini yaptık kimisini yapıyoruz. Yapamadıklarımız da var ancak onları da kısa zamanda yerine getireceğiz. Yeni bir belediye olarak yapılanlar da görmezden gelinmemeli. Bayraklı sırtlarında yaşayan vatandaşlarımızın kaderini değiştirmek, Bayraklı'nın çehresini güzelleştirmek için kentsel dönüşümü başlattık. Seneye yıkım başlayacak. Dolayısıyla girmediğimiz yer kalmadı, sizlerden de ricam yapılanları yapmak istediklerimizi iyi şekilde anlatarak, vatandaşlarımızı bilinçlendirmeniz."

"MİLLETVEKİLLERİ DESTEK OLMALI"
Bayraklı'nın devlet yatırımları alması konusunda milletvekillerine iş düştüğünü anlatan Karabağ, "AK Parti'ye söylenecek çok söz var. Sormak lazım; bugüne kadar Bayraklı'ya ne yatırım yaptınız? Sayın vekillerden rica ediyorum, parlamentoda çıkıp sorulsun, 'AKP yeni ilçe Bayraklı'ya hangi yatırımı yaptı?' diye. Ormanları yok ederek, gözetleme kulesi yaptılar. Bugüne kadar iktidar partisinden Bayraklı'ya yapılan bir yatırım yok. Mensubu olduğumuz partimizin tabelası olmayan Erzurum, Ağrı, Hakkari, Van, Bitlis gibi illerin köylerini ziyaret edin. İzmir'de siyaset yapmak kolay. Biz burayı hallederiz siz Türkiye'yi halledin" diye ifade etti.

"ELİMDEN GELENİ YAPARIM"
Toplumda muhalefet eden herkesin üzerinde ciddi şekilde baskı ve sindirme kampanyası başlatıldığını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, "Yargı çifte standart işler hale geldi. Bu ülkede İslâmcılık adına siyaset yaparak, yanlış yapan insanların hatalarını dile getirmek gerekir. Dinin sömürülerek, yoksulluğun kullanılıp, devlet imkânlarından da destek alındığı ve tüm bunlara bağlı olarak, siyasi iktidarlığın sürdürülmek istendiği bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye değiştirilmek isteniyor. Türkiye'de çağdaş bir ülke yerine Orta Doğu bataklığında ılımlı İslâm dedikleri yeni bir Cumhuriyet şekillendirmeye çalışıyorlar. Bizlere ve sizlere düşen görevler Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili doğru bilgileri daha fazla kitlelere aktarmaktır. Bu tür toplantıların önemi bu nedenle büyüktür. Bayraklı'nın isminin daha fazla duyurulup, yatırımlarını mecliste ve basın aracılığıyla da dile getirip, gereken önemi ve desteği her zaman veririm" dedi.
(HK-ERG-Y)

10.01.2013 11:59:10 TSI

Editör: Wan Haber