Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Belediyesi tarafından yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan Kamacı'ya Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Karaoğlu ve Süleyman Böcü ile Özel Kalem Müdürü Başak Kamacı eşlik etti.
Kamacı mevcut kanalizasyon hattına ilave 9 yıllık kanalizasyon hat çalışması bulunduğunu belirterek "2011 yılında 11 kilometre ek kanalizasyon çalışmamız oldu. Bunun dışında sürekli gelişim gösteren ilçemizde Efeler Mahallesine 270 kilometre kanalizasyon hattı ve 400 kilometre su şebeke hattı döşüyoruz. Fevzipaşa da onay bekleyen planlar var ilçemizin bazı noktalarında sit alanı olduğu için kanalizasyon çalışmaları yapılamıyor ancak Fevzipaşa'da çalışmalarımız Belediye imkanları ile aşlayacak Büyükşehir Belediyesi ile sürecek. Bu konu ile ilgili Başkan Özlem Çerçioğlu ile de görüşmelerimiz oldu. Fevzipaşa bizim için önemli, olmazsa olmaz denizi var. Denizi kurtarmamız lazım. Büyükşehir ile ilgili ilk önceliğimiz Akbük olacak" dedi.
"OTOPARK TALEBİNE CEVAP"
Kent Meydanı olarak çalışmalarına başlanan proje ile ilgili Belediye Eski Başkanı Mehmet Soysalan'ın 'altına otopark yapılmalıdır' şeklinde çıkışını "Bu tip hazne yerleri ile ilgili tahsisler var. Bu alan bize Kent Meydanı yapılmak ve herhangi bir ticari işletmeyi barındırmayacak şeklinde tahsis edildi. Söylendiği şekilde yapılamadığını Mehmet Bey'de biliyor, kendileri de zamanında Belediye Binası yapmak istemişler ancak, izin çıkmadığı için yapamamışlardı" sözleri ile cevaplayan Kamacı, projenin 9 Eylül Üniversitesi tarafından çizildiğini, plana göre alana birkaç basamakla inileceğini bu yüzden de meydanın etrafında su kanalları ile ilgili çalışma yürütüleceğini de aktararak "İlçenin otopark sorunu hükümet arsalarından alınarak yapılabilir." dedi.
"AVCILAR ÇUKURU ISLAH EDİLECEK"
Parke taşı çalışmalarının Fen İşleri Müdürlüğünde sürdürüldüğünü açıklayan Kamacı, Akbük ve İlksan Tesislerinin olduğu tarafta parke taşı kaplama çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi. Altınkum Camisi ile Avcılar Çukurunda ağaç ıslah çalışmaları yapılarak, alanların turizme kazandırılmasının hedeflendiğini açıklayan Kamacı "O bölgelere teraslar oturma alanları kurulacak. Amacımız insanlarımız evden çıkınca ailece gezebilecekleri nezih ortamlar yaratmak" diye konuştu.
(HÇ-MB-İK)

19.01.2013 11:11:42 TSI

Editör: Wan Haber