Türk Kızılay'ı Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan İsmail Danıştekin aldığı 48 oy ile yeniden başkanlığa seçildi.
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştiren Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Ahmet Tunca, divan üyeliklerini ise Nurullah Mardin ve Serhat Gümüş yaptı.
Oylama öncesinde bir konuşma yapan Başkan İsmail Danıştekin, derneğin Türkiye'nin en köklü derneklerinden birisi olduğunu kaydetti. Derneğinin ismini Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiğini ve derneğin 145 yıldan bu yana faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürdüğünü anlatan Danıştekin, "Bugün derneğimiz Türkiye'de en çok üyeye sahip, ulusal ve uluslarası yardım kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kızılay; dayanışmanın, şefkatin, hoşgörünün, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir" dedi.
Türk Kızılayı'nın temel ilkelerinin, insaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği; birlik ve evrensellik olduğunu kaydeden Danıştekin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyanın neresinde deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afet olursa Kızılay, müşfik yardım elini milletimiz ve devletimiz adına uzatmakta, bayrağımız o coğrafyada dalgalanmaktadır. Yurt çapında yürütülen faaliyetlerin yanında derneğimiz ilimizde de bir dizi çalışma yaparak, şubemiz yıl içerisinde ekonomik durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerimize burslar vermektedir. Şubemize kayıtlı 250 civarı isteyemeyen, gizli, ihtiyaç sahibi aileye yıl boyunca giyim, yakacak ve gıda yardımları yapmaktadır. Her yıl geleneksel sünnet şölenleri ile ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımızı sünnet ettirmektedir."
Danıştekin'in açılış konuşmasının ardından 2010-2011 ve 2012 yıllarına ait faaliyet raporu ile gelir ve gideri görüşülerek oylamaya sunuldu. Diğer faaliyet raporları da görüşüldükten sonra tek liste halinde gerçekleşen seçimde şube yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin, şube denetçisi asil ve yedek üyenin, genel merkez genel kurulu asil ve yedek delege seçimi gerçekleşti. Yapılan oylama sonrasında ise İsmail Danıştekin aldığı 48 oy ile güven tazeledi.
(GC-SK-Y)

16.02.2013 16:30:10 TSI

Editör: Wan Haber