Saadet Partisi Van İl Başkanlığı Ocak Ayı İl Divan Toplantısı, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının katılımıyla yapıldı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından il ve ilçelerde yapılan çalışmaların değerlendirilmesinden sonra İl Başkanı Özay İlhan bir konuşma yaptı.

2017’de de gündemlerinin Van olacağını dile getiren Başkan İlhan, Van'ın Türkiye'nin ve bölgenin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu, fakat coğrafi anlamda bu denli güzel olan şehrin ne yazık ki beceriksiz yöneticiler nedeniyle birçok sorunla boğuştuğunu öne sürdü. Başkan İlhan, “Bundan tam bir yıl önce bir otelde ilimize son dönem vekilliğini geçirmek, emeklilik günlerini doldurmak için gelen Sayın Milletvekili Beşir Atalay'ın arzusu ile ‘Güçbirliği’ adı altında bir platform kuruldu. İlk toplantılarına 23'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 50 civarında katılım oldu. Güya Van'ın sorunlarını tespit edip çözeceklerdi. Biz ilk gün bu platformun kentin yararına olmayacağını beyan ettik ve ne yazık ki tam bir yıl üzerinden geçti ve bu toplantılar zaman zaman yapıldı. Birer sefer olmak üzere bazı ilçeler için de Güçbirliği toplantıları yapıldı, fakat ilk gün söylediğimiz gibi bu platformun kentimizin sorunlarına çözümü noktasında hiçbir katkısı olmadı. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Güçbirliği platformunun bir işe yaramayacağını bildiğimiz halde yol gösterici olmak adına kentin birçok sorununu haftalarca yereldeki ve iktidardaki muhataplarına sorduk. Bu da yetmedi birçok sorunun çözümü için önerilerimizi haftalarca dile getirdik” dedi.

“Havanda su dövmekten başka bir işe yaramayan toplantılar olmuştur”

“Van'ımızın sorunları belli, çözümleri belli gelin bu platform muhabbetiyle şehrimizi oyalamayı bırakın” dediklerini ifade eden İlhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Fakat ne dediysek dinletemedik. Çünkü kulakları var duymuyorlar, gözleri var görmüyorlar. Tüm bunlara rağmen geldiğimiz noktada Güçbirliği platformlarında alınan kararları da araştırdık ve gördük ki; çevre yolu konuşulmuş. Evet evet konuşulmuş yapılmış mı? Yapılıyor mu? Nerede? Gören varsa söylesin. DAP tarafından kütüphane sözü verilmiş, peki yapıldığını gören duyan var mı? O da yok. Hele birde stadyum yapılması konusu ki, onu da bakan bey söylemiş yerinde yapılsın, ama da büyük laf etmiş ‘yerinde yapılsın’ var mı bir çalışma diye gittim, baktım fakat göremedim. Gören duyan varsa haber versin. Diyeceksiniz ki Kapıköy Sınır Kapısı temeli atılmış ya gerisi oda öyle duruyor. Sonuç, elde var sıfır, ne demişler körler sağırlar birbirini ağırlar. Başka ne yaparlar biliyor musunuz, havanda su döverler. Kısacası Van Güçbirliği Platformunun toplantıları, devletin imkanlarını babasının malı gibi görerek süslü salonlarda körlerin sağırların birbirini ağırladığı, havanda su dövmekten başka bir işe yaramayan toplantılar olmuştur.”

“Ey kendini güç görenler, güç ve kudret sahibi Cenab-ı Allah'tır”

Van’ın büyükşehir olduğunu, ama ehil olmayanların elinde olduğu için Türkiye'nin en fazla işsizlik oranına sahip illerinin başında yer aldığını dile getiren İlhan, “Esnafı, sanayicisi, köylüsü, kentlisi, genci, yaşlısı borçlu bir şehir. Kiminin vergi borcu, kiminin TOKİ borcu, kiminin kredi borcu, herkes borçlu vesselam. Sorunları tek tek sıralamaya gerek yok, buradan bir kez daha sesleniyorum. Ey kendini güç görenler, güç ve kudret sahibi Cenab-ı Allah'tır. Gelin Allah'ın rızasını kazanmak için halka hizmet edin. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bir kez daha belirtiyoruz, 2017’de de gündemimiz Van olacak. Bunu bilin ve ısrarla diyoruz ki sorunlar belli, çözüm belli bir kere kulak verin çağrımıza. Bu şehrin bahanelerle avutulmaya değil, çareler üreterek ayağa kaldırılmaya ihtiyacı var” şeklinde konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber